Ankara’nın Altındağ ilçesinde dezavantajlı çocukların kent hakkı bilincinin geliştirilmesi için “Şehrin Pusulası: Çocuklar” projesini başlattı. Sabancı Vakfı’ndan hibe desteği alacan olan projeye ilişin konuşan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan: “15 yıldır sivil toplum kuruluşlarına verdiğimiz hibe destekleri bu yıl 32 milyon TL’ye ulaşacak” dedi.

Bu yıl Sabancı Vakfı’ndan hibe desteği alan 7 projeden biri seçilen Hempa Çocuk Derneği’nin “Şehrin Pusulası: Çocuklar” projesi ile Ankara’nın Altındağ ilçesinde Önder ve Kale mahallelerinde yaşayan sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların kent hakkı bilincinin geliştirilmesi ve kente aidiyetlerinin artırılması hedefleniyor.

Proje ekibi ve gönüllülere mentörlük, proje yönetimi, pedagojik eğitimler, çocuk hakları, kent hakları, video kurgu ve fotoğrafçılık eğitimleri verilmesi planlanan proje kapsamında webinarlar da düzenlenecek. Projenin yürütüleceği iki mahallede çocuk hakları ve kent hakları eğitimleri alacak olan çocuklar, eğitici kent gezilerine de katılacak. Çocukların belediye yetkilileri ile görüşerek kent yaşamına dair öneriler sunmasını da hedefleyen projenin ortakları Ankara Kent Araştırmaları Enstitüsü ve İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı’ndan oluşuyor.

Sabancı Vakfı’nın Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına 15 yıldır kesintisiz hibe desteği veren tek vakıf olduğunu belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sabancı Vakfı olarak, 2007 yılında toplumsal sorunlara daha kalıcı çözüm üretilmesi ve yaratılan etkinin sürdürülebilir olması amacıyla Hibe Programlarını geliştirmeye karar verdik. 47 yıldır toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle sürdürdüğümüz faaliyetlerimizde sivil toplumun desteklenmesinin önemini görüyoruz. Bu doğrultuda 15 yıldır sivil toplum kuruluşlarına verdiğimiz hibe destekleri bu yıl 32 milyon TL’ye ulaşacak. Bu sene 7 projeye hibe desteği vereceğiz. İyiliğin paylaştıkça çoğaldığına inanıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını desteklemek ve onlar ile projeler üretmekten büyük mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

GEREKLİ ESNEKLİKLER SAĞLANACAK 

COVID-19 salgını dolayısıyla bir önceki sene olduğu gibi bu sene de projelerin gerçekleşmesi için gerekli esnekliklerin sağlanacağını belirten Safkan, “Tüm dünyada COVID-19 salgını sonrasında büyük bir dijital dönüşüm yaşandı. Tüm etkinlik ve çalışmalar uzunca bir süredir online olarak gerçekleştiriliyor. Bu durum sivil toplum kuruluşlarının arasındaki iletişimi sağlamlaştırıyor fakat saha çalışmalarını ve yüz yüze eğitimleri mümkün kılmıyor. Bu yüzden biz de Sabancı Vakfı olarak bu süreci herkes için kolaylaştırmak ve proje hedeflerine ulaşmak için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hibe desteği verdiğimiz projelere gerekli esneklikleri sağlamaya gayret edeceğiz” dedi.

Sabancı Vakfı Hibe Programına bu yıl Türkiye’nin 54 ilinden 346 proje başvurusu yapıldı. Sabancı Vakfı Hibe Programı; “Kaliteli Eğitimin Desteklenmesi”, “Eğitime Erişimin ve Devamın Sağlanması” ve “Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi” alanlarında kadın, genç ve engelli bireylerin karşı karşıya kaldıkları toplumsal sorunların çözümü için projeler hayata geçiren STK’lara verdiği maddi desteğin yanı sıra bilgi ve tecrübe desteği de sağlıyor. (Eren GÜVENDİK)

Editör: TE Bilisim