HABER: Kadir Gürhan

Geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden yılların spor yazarı ve muhabiri Ali Öcal 19 Mayıs Dış Sahalarda düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Ankara sporunun ve basının önemli isimlerinden olan Ali Öcal’ın cenazesi düzenlenen tören sonrası defnedilmek üzere memleketi Çamlıdereye gönderildi.

Saat 11:00’da düzenlenen cenaze törenine Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi Başkanı Ercan Ata, TSYD üyeleri, Ankara sporunun önde gelenleri ve binlerce seveni katıldı. Cenaze törenine katılan sevenleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Ankara’daki spor kulüpleri başsağlığı diledi

Ankara'daki spor kulüpleri de yayınladıkları mesajlarla başsağlığı dileklerinde bulundu. Ankaragücü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Ankara basınının önemli isimlerinden kıymetli Ali Öcal’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kıymetli büyüğümüze Allah’tan rahmet, ailesine ve Ankara spor medyasına başsağlığı diliyoruz” denildi.  Gençlerbirliği'nin hesabından ise şu paylaşım yapıldı: Ankara’nın basın emekçilerinden değerli gazeteci Ali Öcal’ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Ankara sporu için her zaman özveriyle çalışan, mücadele eden Öcal, bugün geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı.

Bakan Kasapoğlu ve Yavaş’tan taziye mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, hayatını kaybeden Ankara spor medyasının sevilen ismi Ali Öcal için taziye mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu, yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Ankara basınının tecrübeli ismi Ali Öcal ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Amatör branşlardan, profesyonel liglere kadar, Ankara'da spor yapılan her salonda, sporun yaşadığı her yerde karşımıza çıkan Ali ağabeyimiz, yüzünden eksik etmediği tebessümü ile hatıralarımızda sonsuza dek yaşayacaktır. Başkent Ankara'nın spor gelişimine önemli katkı sağlayan Ali Öcal'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve basın camiasına başsağlığı dilerim."

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: Ankara basınının önemli isimlerinden Ali Öcal’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve Ankara spor medyasına başsağlığı ve sabır diliyorum.”

Ali Öcal Kimdir?

Gazeteciliğe 1997 yılında başlayan Gazeteci-Yazar Ali Öcal 1958’de  Çamlıdere’de doğdu. İlk ve ortaokulu burada bitirdi. Lise eğitimini Kızılcahamam’da bitirdi. Basın sektöründe çalışmaya matbaa işçiliğiyle başladı. Spora aşıktı. Gazeteci oldu. Spor yazmaktan zevk aldı ve heyecanını hep korudu. 1977 yılında girdiği meslekte sarı basın kartını, basın sigortası (212) yatırılmadığı için ancak 2016 yılında alabildi. Ankara 19 Mayıs Stadı’nda taraftarların “Ali Öcal geliyor, Ali Öcal yazıyor” diye tezahürat yaptığı gazeteci, 41 yıllık meslek yaşamında birçok önemli habere imza attı. Ali Öcal bir dönem de Habertürk Ankara ekininde çalıştı ve spor köşesi yazdı.

Editör: TE Bilisim