Şampiyonluk yarışına hız kesmeden devam eden Fenerbahçe, yeni gelişmelerle sosyal medyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Kayserispor maçına Fenerbahçeli taraftarın alınmayacağına ilişkin karardan sonra kulüpten bazı açıklamalar gelmişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise sessizliğini bozdu. Koç'un söyledikleri gündem yarattı.

Ali Koç, konuşmasında şunlara yer verdi:

"El ele, omuz omuza olmalıyız. Birbirimize en çok ihtiyacımız olan dönem. Suçlu gösterme günü değil. Bunların hesabının sorulacağı gün gelecektir ama bugün, o gün değil. Bazı ülkeler büyük savaşlardan sonra ilk olarak çocukları için tiyatrolar ve sinemalar inşa etmiştir. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Unutmamalıyız, farkındalığı yüksek tutmalıyız."

"Bir sürü insan yalan söylüyor"

"Deplasman yasağıyla ilgili süreçte bir sürü insan yalan söylüyor. Ben bir nebze biliyorum. Bize bir bilgi tebliğ etmemişlerdi ama Kayserispor'a 1 gece evvel bilgi gitmişti. Sonraki gün 18.00 gibi açıklama yaptılar. Bildiğimizi, duyduğumuzu anlatacağım. Hepsini anlatmanın yeri değil ama anlatacağım."

"Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak bu karardan utanıyorum"

"Bugün Kayseri'deki mahkeme bizim kararımızı reddetti. Bu olayın hukukla alakası yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak bu karardan utanıyorum"

Ali kk

İsyan etti

"4 Şubat Cumartesi günü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda 'Neden hep bize oluyor?' dedim. Bir kulüp 8 senede, 3 kere son maçta şampiyonluk kaybediyor. Bu olabilir mi? Olamaz!"

"Bizim maçımızdan sonra Beşiktaş maçında da benzer protestolar oldu. Sosyal medyada paylaşılan tweetler sonrası statta infial oluştu. Böyle hassas bir dönemde öyle mesajlar paylaşmanın toplumda yapacağı etkiyi, çocuk bile bilir. Maçın bitmesi beklenebilirdi. Biz saldırıya uğradık, devlete karşıymışız. İş çok sakat yere gidiyor. Bu iş kardeşi kardeşe kırdırır."

"Bunun hiçbir mantığı yok. Hiçbir argümanı yok. Ne güvenlik, ne sportif. Çıkan tek şey. 'Stadınızda böyle mi bağırıyorsunuz? Biz de sizi cezalandırıyoruz.' Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Her maç saha mı kapatacaksınız?"

Ali Çamlı'yla geçen diyaloğu anlattı

"Salı günü dedikodular geldi kulağımıza. Hemen Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'yı aradım. Anlatacağım olaylar, Berna Gözbaşı olsa, yaşanmazdı. Başkana bu iddiaları sordum. Bu kararın yanlış olduğunu söyledi ve 'Dün gece bize bilgi geldi' dedi."

"Kayserispor Başkanı, yazılan açıklamanın tam tersini söyledi. Başkanı aradım, 'Sen bana böyle böyle mi dedin?' diye sordum. 'Evet' dedi. 'E sonra?' dedim. Anlatamıyor adamcağız. 'Sorma, anla' diyor. Ona da bir şey diyemiyorum. Baktım, başkan da bir şey diyemiyor, 'Bilgi nereden geldi?' diye soruyorsun, ona da cevap vermiyor. Kem küm..."

"Hemen yürütmeyi durdurmak için başvurduk, mahkeme de çabuk hareket etti. Savunmalar geldi. Türkçesi, Türkçe değil. Hukuku, hukuk değil. Ne virgülü, ne noktası var. Acele yazılmış. Yazılan yazıyı biz bir türlü deşifre edemedik. Taraftarlarımızdan anlayan varsa bize yardımcı olabilir. Fenerbahçe'yi cezalandırmak mı, kutuplaştırmayı arttırmak mı? Fenerbahçe'yi rekabetten etmek mi? Ben ne suç işledim de oraya seyircisiz gidiyorum?"

Haber Merkezi