Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe ve Galatasaray karşı karşıya geldi. Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan maçı Galatasaray kazandı.  Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray, sahadan 3-0 galip ayrıldı. Fenerbahçe'nin malubiyetinin ardından takımda kazan kaynamaya başladı. 

Fenerbahçe, bu sezon ezeli rakbine iki maçta da mağlup oldu ve toplamda 6 gol yedi ve hiç gol atamadı. Derbiyi kaybeden Fenerbahçe'nin ligdeki ikinciliği de tehlikeye girdi. Üçüncü sıradaki Beşiktaş'ın Konyaspor'u mağlup etmesi halinde Fenerbahçe ligi 3. sırada, Beşiktaş ise ikinci sırada tamamlayacak.

JESUS'UN TEPKİ ÇEKEN HAREKETİ

Bu sezona şampiyonluk parolasıyla giren Fenerbahçe şampiyonluğu yine elde edemedi ve taraftarını üzdü. Derbinin ardından basın toplantısına katılmadan stattan ayrılan teknik direktör Jorge Jesus'un da takımdan ayrılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

"TÜRK KAMUOYUNA SAYGISIZLIKTIR"

G.Saray teknik direktör Okan Buruk, basın toplantısına katılmadan ayrılan Jorge Jesus'u ve maçtan önce tepki çeken sözler söyleyen İsmail Yüksek için sert sözlerle eleştirerek şunları söyledi: "Keşke burada olsalardı da onlar cevap verselerdi. Kazandığınızda da, kaybettiğinizde tebrik etmeyi bileceksiniz. Basının önüne çıkmamak Türk kamuoyuna saygısızlıktır. Fenerbahçe puan ortalaması olarak başarılı sezon geçirdi, Beşiktaş da aynı şekilde."

JESUS DERBİ GALİBİYETİ ALAMADI

Fenerbahçe'nin Portekizli Teknik Direktörü Jorge Jesus, Galatasaray maçını da kaybederek bu sezon takımının başında derbi galibiyeti yaşamadı.

32 YIL SONRA BİR İLK

Öte yandan 32 yıl sonra bir ilk yaşandı. Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin başında Guus Hiddink'ten (1990-1991) bu yana bir Süper Lig sezonunda sarı-kırmızılı ekibe karşı oynadığı iki maçı da kaybeden ilk teknik direktör oldu.

FENERBAHÇE TARAFTARI İSYAN ETTİ

Maçtan sonra Fenerbahçeli taraftarlar tepki göstererek sosyal medyada Başkan Ali Koç ve yönetimi istifaya davet etti. Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne gelen taraftarlar, takım otobüsünün tesislere gelmesiyle birlikte teknik ekip ve futbolculara da tepki gösterdi.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.