Türkiye siyasi hayatının en uzun soluklu iktidar partisi. Dünya siyasetinde ise bir benzeri yok. Seçimler zamanında yapılırsa 21 yıllık süreç olacak. Uzun iktidar tecrübesi sadece bizim ülkemizde gerçekleşti. Üstelik ilk iktidarına % 34.5 oy ile ulaştı. Tarihinin en düşük oy oranı ile ilk seçimde başarılı oldu.
Ana muhalefet partisi CHP Cumhuriyet Halk Partisi ortalama % 25 oy oranıyla bu süreci tamamladı. Tek başına iktidara gelmesi parlamenter sistem içerisinde mümkün değildi. Çankaya, Beşiktaş, İzmir ve Ege sahillerinde kendi kendine saz çaldı. Rakı masalarında bilmem ne ol git Tayyip diye bağırdılar.
Oysa ne güzel sistem vardı. Devlet ve SSK hastanesi ayrımı ile halk vatandaşın hastanesine gelemiyordu. Torpilli çocuklar orduevlerinde askerlik yapıyordu. Profesörün çocuğu yine profesör oluyordu. Bu ülkenin ayrıcalıklı kendi küçük dünyasında insanları vardı.
Terör bölgesine fakirler askere gider, komutan dahi bulamazdınız. Asteğmenler mantar gibi her yerde çaresiz ve bilinçsiz. Sınavlarda ve mülakatlarda torpil yapılır, adamı olan birgün içerisinde komiser bile olabilirdi. Turgut ÖZAL' ın koruması Musa tanıdığı tarafından ertesi gün Anafartalar karakolunda komiser olduğunu kendi ağzından anlatırdı. Sonra kendisi de TRT dahil birçok yere adam yerleştirdi.
Tüm bürokratlar arpalık denen yönetim kurulu üyeliklerinde, huzur hakları alarak, kamu kurumlarının sahildeki eğitim tesislerinde zevki safa içinde ömür geçirirlerdi. Okkalı nutuklar atarak protokol içinde mutlu mesut yaşarlardı.
Diyeceksiniz ki başta RTÜK başkanı bu dönemde herkes aynı avantajdan faydalanıyor. Doğru ama deniz bitti kara göründü.
Kocası 176 bin TL maaş alan kadın kendi başında bulunduğu kitap kahvede işten çıkarma yasağına itiraz ediyordu.
Kocası bakan olunca, çiftlik evine gittiği vekil eşini evin tezek kokuyordu diye eve almayan kadınlarda gördük.
Eşi başdanışman olunca eski vekil hanımlarının telefonlarına çıkmayanlarda.
Ak Parti iktidarında bu olanaklar elden gitti. Yeni gelenlerde eski sistemi devam ettirince kıyamet koptu. Fatih ERBAKAN ne demişti daha da hızlısını alacağız, milleti çatlayacağız. Kendi kullandığı o dönemin lüks otomobili için. Basına böyle demeç vermişti.
İmam hatip liseleri sayıca arttı ama içeriği doldurulmadı. Bakanın akrabaları la dini yaşadılar ama her imkanı sonuna kadar kullanabildiler.
Kurtuluş savaşını başarıyla verdik, kendi içimizde birbirimizi yedik. Herkes mal mülk derdine girdi. 2. Dünya savaşına girmedik amma velakin karaborsa zenginleri çoğaldı. Çok partili hayata geçince ihale ve iş takipçileri ortaya çıktı. Bal tutan parmağını yaladı. Çeşme akarken küpünü dolduran iş bitiriciler cevval oldular. Valiler devleti değil sülalesini ihya edecek çalışmalara başladılar.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi parlamenter sistemin bu aksayan yönlerine karşı kuruldu. Fuat OKTAY son başbakanlık müsteşarı ve ilk cumhurbaşkanı yardımcısı olarak geçişin başında. Tıpkı Osmanlıdan Cumhuriyete son sadrazam Ahmet Tevfik paşa misali.
Cumhuriyetin başında 13.5 milyon nüfuslu ülkenin bugün 18 milyon öğrencisi var. Teknofest festivali artık bir okul gibi. Start uplar aldı başını gidiyor. Meslek liseleri üretim yapıyor, öğrenciler para kazanıyor.
Son derece önemli gelişmeler oluyor. Hedef 2071 yola çıktı gidiyor. Şimdi irin temizleme, sağlıklı yaşamayı öğrenme zamanı.
Bir zamanlar tütün piyasaları para getirir. Ordu kendi subayına sigara dağıtırdı.
Son Kennedy filminde aileyi koruyoruz diye Ted denilen asalağın korunması çok güzel anlatılıyordu. Bizde kendi içimizdeki bu asalakları temizleyeceğiz.
Medeniyetimiz Türklük bunu en iyi anlatan isimde İsmet ÖZEL. Yeterki okçular tepesi ganimet için terk edilmesin. Edilse de tepeyi ele geçiren Halid bin Velid aklı bize hizmet eder.
Şatafat görmemişler içindir. Sade insan kalabilmek hiçbir zaman kolay olmadı.
Yaşar Kemal Teneke eserini okumadıysanız, Mustafa KUTLU hikayelerini bilmiyorsanız, Ayfer TUNÇ: Kapak kızı, Yeşil Peri Gecesi ve Osman üçlemesinden habersizseniz, Suat Derviş sizin için bir erke adıysa hiç konuşmayalım.
Yılmaz ÖZTUNA, Yılmaz KARAKOYUNLU, Ercan YILMAZ hayatınıza dokunmadıysa siz sadece yalnız gömleğinizin markasısınız. İki çitilemeden sonra atılacak.

Editör: TE Bilisim