Tüm kamu kurumları, personel alımlarında, öğrenim düzeyine göre farklılaştırmaya giderken, Adalet Bakanlığı ise personel alımında yıllardır farklı uygulama yapıyor.

Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumu Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürlüğü, KPSS puanına göre zabıt katibi, infaz koruma memuru veya şoför alırken, öğrenim durumuna göre farklı bir kontenjan belirleme yoluna gitmiyor.
ADALET BAKANLIĞI YILLARDAN BU YANA FARKLI UYGULAMA YAPIYOR
Personel alım şartları arasında "en az lise mezunu olmak" koşulu aranıyor. Lisans, önlisans ve lise KPSS puanına sahip adayların başvuruları aynı anda değerlendiriliyor.  Uzman görüşüne göre, her sınavın zorluk derecesi kendi içinde farklılıklar gösterdiği, lisans mezunlarının girdiği bir sınavın puanıyla önlisans veya lise mezunu adayların girdiği bir sınavın puanlarını denk tutulamayacağı belirtiliyor. Tüm kamu kurumları, personel alımlarında, öğrenim düzeyine göre farklılaştırmaya giderken, Adalet Bakanlığı ise bu konuda yıllardır farklı uygulama yapıyor. Bu uygulamadan mağdur olan bir adayın konuyu yargıya taşıması durumunda, bakanlığın bu farklı uygulamaya devam edip etmeyeceğine ilişkin durum da netlik kazanacak.
(İrfan BAŞÇUHADAR)
Editör: TE Bilisim