Haber: Türkan Çatal Yıldız

CHP Ankara İl Başkanlığı ve ABB Meclis Grubu Ankapark'ta incelemelerde bulunarak basın açıklaması yaptı. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, en büyüğü olsun kompleksiyle hareket edilip Ankaralının 800 milyon dolarının çarçur edildiğini ifade etti. Konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’i hedef alan Akıllı, “Şimdi buranın yeniden planlanıp ülkemizin başkentinin ve halkın hizmetine sunulması için irade Ankaralının elindedir” dedi.

Yakın zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Ankapark’ta CHP heyeti incelemelerde bulundu.  CHP heyetine Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin de eşlik etti. Yapılan incelemelerden sonra basın açıklamalarda bulunan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “Burada kar elde edilen bir talan organizasyonunu görüyoruz. Bunlar dahil yolsuzluk yapıldığı düşünülen 58 ihalenin tamamı savcılığa intikal ettirilmiştir” dedi.

“BU DİNOZOR ZİHNİYETİ TARİHE GEÇECEKTİR”

Ankapark’ta incelemelerde bulunan heyetin adına konuşan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “İçerisinde dolaşıp büyük bir can sıkıntısıyla gezdiğimiz bu alan maalesef vizyonsuzluğun, halktan kopukluğun, israfın ve Ankara’ya ihanetin büyük bir göstergesidir” dedi.

“Bildiğiniz üzere henüz birkaç gün önce Ankara Büyükşehir Belediyesinin yetki ve kullanım alanına giren bu park ile ilgili iktidar mensupları yalan ve çarpıtma dolu açıklamalar yapmaya başladılar” ifadelerini kullanan Akıllı sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanırsınız ki yılardan beri Ankara Büyükşehir Belediyesi bu alanla ilgili faaliyet yürütebilme yetkisine sahipti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, feshetme yetkisinden denetleme yetkisine kadar birçok hakkını kullanmış, defalarca tahliye için başvurmuş, kamu zararı artmasın ve çürüme devam etmesin diye kanunen yapılacak tüm işlemleri uygulamıştır. Ne yazıktır ki fesih dahil tüm işlemler Kaymakamlıklar mahkemelerce uygulanmış, tedbir kararları ile tahliye engellenmiştir.”

Konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek’i hedef alan Akıllı, “Esasen işin en başından Cumhuriyet Halk Partisi olarak dinozor aşağı Melih Gökçek döneminde bu alanın tarihi anlamına uygun planlanmasını, harcanan paranın hem şeffaf hem de Ankaralının ihtiyaçlarını gözeterek harcanması gerektiğini defalarca söyledik fakat dinletemedik. Bu dinozor zihniyeti, iktidarın halktan kopan anlayışının en büyük sembollerinden biri olarak tarihe geçecektir. Şimdi buranın yeniden planlanıp ülkemizin başkentinin ve halkın hizmetine sunulması için irade Ankaralının elindedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu alandaki sorunları da halkçı anlayışla ve halkımızla birlikte çözmek için kolları sıvadı” ifadelerini kullandı.

“YAPILMAYAN TELEFERİĞİN ÜCRETİ ÖDENMİŞ”

Ankapark’ın bulunduğu alanın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi adını taşıyan alan olduğuna değinen Akıllı, “Bu alan bizzat kendisinin bizlere miras olarak bıraktığı bir alandır. Gazi’nin aziz hatırasının bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği arazisi önce kaçak sarayla, ardından da bu rant kaynağı olan parkla talan edilmiştir. Yapılmayan teleferiğin ücreti ödenmiş, oyuncak alınan şirketler, ortaklar vasıtasıyla Çin’de şirketler kurup fiyatları şişirmişti. Yani burada, kar elde edilen bir talan organizasyonunu görüyoruz. Bunlar dahil yolsuzluk yapıldığı düşünülen 58 ihalenin tamamı savcılığa intikal ettirilmiştir” diye konuştu.

Akıllı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Uzak olmayan bir geçmişte tüm Ankaralıların hafta sonlarını geçirdikleri, kolayca ulaşıp ücretsiz hizmetlerinden yararlandıkları, ailece zaman geçirip stres attıkları bu mekan; bir süredir yanından geçerken bile ruhunuzun daraldığı bir alan haline gelmiştir. Ben yaptım oldu, zihniyetinin ne kadar ağır sonuçlarının olduğunu bu örnekte de acı bir şekilde görüyoruz. Ancak yapılan hiçbir manipülasyon, buranın yapılışındaki usulsüzlüklerin üzerini asla örtemeyecektir.”

“ANKARA’YI ORTAK KARARLA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”

Akıllı, “İşsizlik, yolsuzluk ve başkentimizin altyapı – üst yapı gibi ihtiyaçları ortadayken, en büyüğü olsun kompleksiyle hareket edilip Ankaralının 800 milyon doları çarçur edildi” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “800 milyon dolarlık bu parkın Ankaralıların hizmetine girmesi 50 bin TL gibi komik bir teminat bedeliyle durdurmuştur. Park ABB’ye teslim edilmemesine rağmen güvenlik görevlileri parkın dış kısmında görev yaparak, bu alandaki talanı engellemeye çalışmış ve 87 hırsızlık vakası emniyet güçlerine bildirilmiştir. Sayısız badirenin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesinin uhdesine giren bu alanda belediyemiz şu an oluşan zararı tespit etmeye çalışıyor. Bu tespitin ardından ne mi olacak? Bu parkın kaderine Ankaralılar karar verecek. Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi Ankara’yı Ankaralıların iradesi yönetecek. Ankara’yı tek kişinin ağzından çıkanlarla değil hepimizin ortak kararıyla güzelleştireceğiz.”

Akıllı son olarak şunları söyleyerek sözlerini sonlandırdı:

“Kentlerimize ihaneti bir çalışma prensibi haline getiren hükümet; nasıl belediyeleri kaybettiyse bu anlayışından ötürü ilk seçimde iktidarı da kaybedecektir. Altını kalın harflerle çizelim, böylesi büyük bir israfın adı hırsızlıktır. Ve halka karşı işlenmiş tüm hukuksuzluklarınız gibi buradaki yağma ve talan için de halka vereceksiniz. Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi Ankara’yı Ankaralıların iradesi yönetecek. Ankara’yı tek kişinin ağzından çıkanlarla değil hepimizin ortak kararıyla güzelleştireceğiz.”

Editör: TE Bilisim