Ankara Divriği Kültür Derneği’nin düzenlediği 3. Geleneksel Sanat Etkinliği Zafer Çarşısı Güzel Sanatları Galerisi’nde başladı. Açılışa CHP Milletvekilleri Levent Gök, Murat Emir, Ulaş Karasu, Ali Keven, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve birçok sanatsever katıldı. Açılışa Türk Halk Müziği Sanatçısı Zeynep Karababa türküleriyle eşlik ederken etkinlik 10 Nisan’a kadar devam edecek.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Sanat Etkinliği, Zafer Çarşısı Güzel Sanatları Galerisi’nde sanatseverle buluştu. Ankara Divriği Kültür Derneği tarafından düzenlenen sanat etkinliğinde birçok ressamın resimleri, el işleri 10 Nisan’a kadar sergilenecek. Geçtiğimiz gün açılışı yapılan etkinliğe çok sayıda siyasetçi, sanatçı, yazar ve şair katılırken açış konuşmasını yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Bir toplum sanatta ne kadar ileriyse uygarlıkta da o kadar ileridedir. Bir toplumda ne kadar çok kitap okunuyorsa o ülke ileriye gidiyor demektir.” ifadelerini kullandı.

GÖK: BİR TOPLUM SANATTA NE KADAR İLERİYSE UYGARLIKTA DA O KADAR İLERİDEDİR

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, toplumda en fazla değer gören sembollerin sanat, resim, kitap, şarkı gibi unsurların olduğunu ifade ederek, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bunların her biri bir toplumun uygarlık ölçeğinin en önemli unsurlarından bir tanesi. Bir toplum sanatta ne kadar ileriyse uygarlıkta da o kadar ileridedir. Bir toplumda ne kadar çok kitap okunuyorsa o ülke ileriye gidiyor demektir. Ankara Divriği Kültür Derneği bizi sanatla, resimle, kitapla, müzikle buluşturuyor. Burada yapılan etkinlikle Ankara Divriği Kültür Derneği hepimize diyor ki sanatsız kalmayacaksınız, kitaplarımız her zaman size açık olacak ve bütün toplum Atatürk’ün yolunda yılmadan, usanmadan ilerleyecek. Sanata düşman, sanatçıya, bilime düşman bir iktidara karşı Ankara’da Divriğililer yüksek sesle biz buradayız, sanatı bırakmıyoruz diye sesleniyorlar. Biz de burada açılışta olan CHP’li milletvekilleri olarak Divriğilileri burada yalnız bırakmadığımızı söylüyoruz.”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise, “Sanat yaşamın anlamını sorgular, yaşama güzellik katar, insanın insanlık serüvenini anlamlandırır. Bu yönüyle serginin yapılmasında emek veren herkese, katılan sanatçılara teşekkür ederiz” dedi.

KARASU: DİVRİĞİ KÜLTÜR DERNEĞİ’Nİ TEBRİK EDİYORUM

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Mustafa Kemal Atatürk’ün sanatsız kalan bir millettin hayat damarlarından biri kopmuştur sözünü hatırlatarak, “İlçe derneğinin böyle güzel bir etkinlik hazırlamış olmasını, sanat ağırlıklı işlere imza atması çok önemli. Türkiye’de sanatın ve sanatçının özgür olmadığını ve baskı altında sanat yaptıklarını biliyoruz. Sanatın ve sanatçının özgür olacağı günlerde birlikte olmayı diliyorum” diye konuştu.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Cumhuriyet sadece bir devrimin adı değildir, aynı zamanda bir kültür devrimidir. Köy enstitüleri ve halk evleri ile Anadolu’nun dört bir yanına eğitimi, kültürü, sanatı götüren fikirlerin başlangıcıydı. 70 yıldır Divriği’den göz etmek zorunda kalıp gurbette yaşıyor olsalar da Divriği’yi unutmayan ve onları bir ataya getiren Divriği Kültür Derneği’ni tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ankara Divriği Kültür Derneği Başkanı Nurullah Esat Ünsal, sanatın özgür ve demokratik ortamlarda güçleneceğini ifade ederek şunları söyledi: “Dünya zor bir süreçten geçiyor, ülkemiz ise bu zor süreçten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Pandemi koşulları ile uğraşırken Karadeniz’in kuzeyinde kirli bir savaş başlamıştır. Bu sıkıntıların en ağır yansıması ise ülkemize olmuştur. Ekonomik koşullar ve enflasyon mutfaklarımı yakmış, tencerelerimiz kaynamaz duruma gelmiştir. Bu sıkıntılı süreçten az da olsa halkımızı uzaklaştırmak için hemşerilerimizle bugün bir etkinliğin açılışını yapıyoruz. Etkinliğimizde katkılarını esirgemeyen başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, Özgür Radyo’nun kurucusu Muharrem Köse’ye ve ismini sayamadığımız birçok kişiye teşekkür ediyorum.” (Türkan ÇATAL YILDIZ)

Editör: TE Bilisim