Ekonomik buhranda halkın yaşadığı sıkıntıların sorumlusu olarak gördüğü bankaları soyan bir gangsterin hikayesini anlatan eser, 1 Aralık ve  4 Aralık 2021  tarihinde saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkacak.

1930’lar Amerika’sından bir halk kahramanı olarak görülen, polislerin ise halk düşmanı olarak aradığı John Dillinger’in yaşamından izler taşıyan müzikal; caz ve bing bang, tap , rock and roll, çarliston ve  twist dansları ile göz dolduruyor.

Eserin rejisör ve koroegrafı Nilgün Bilsel Demireller, Gangster’i “Dans, caz orkestrası, tiyatro gibi bir müzikalde olması gereken her şeyin bir mozaiği” gibi gördüğünü belirtiyor. Libretto, Reji ve Koreorafi Nilgün Bilsel Demireller, Müzik Düzenleme Bilgehan Erten, Orkestrayı Yöneten Doruk Gönentür, Dekor Tasarım Çağda Çitkaya, Kostüm Tasarım Gazal Erten ve Işık Tasarım Tahsin Çetin imzası taşıyan GANGSTER; pandemi önlemlerinin tamamı uygulanarak güvenli bir ortamda gerçekleştirilerek, sanatın iyileştirici gücünü 1 Aralık ve 4 Aralık  akşamı Opera Sahnesi’nde  sanatseverlerle buluşturacak.

MODERN DANS TOPLULUĞU

Modern Dans Topluluğu (MDT) 1992 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesinde Ankara’da kurulmuştur. Şubat 93’te ilk prömiyeri ile profesyonel repertuvar topluluğu niteliğinde sahne üstü faaliyetlerine başlamıştır.

MDT Ankara Opera Sahnesi’nde periyodik olarak verdiği temsiller ve her yıl repertuvarına eklediği yeni eserlerle, temsillerine, yurtiçi ve yurtdışı turnelerine devam etmektedir.

MDT kendi iç eğitiminin yanı sıra birçok üniversitede çeşitli etkinlikler ve söyleşilerle gençlere modern dansla ulaşmayı başarmış ve birçok üniversitede Modern Dans Bölümü’nün açılmasına öncü olmuştur. http://www.operabale.gov.tr http://www.biletinial.com 

Merve ŞEN

Editör: TE Bilisim