Bu yıl 15’inci kez gerçekleştirilen Ankara Japon Filmleri Festivali, “Arakçılar” filminin gösterimi ile başladı. Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve diğer ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı film gösterimi Atakule’de gerçekleştirilen organizasyonla seyircinin beğenisine sunuldu.

  1. Ankara Japon Filmleri Festivali, Cannes ödüllü “Arakçılar” filminin gösterimi ile başladı. Atakule’de yapılan özel gösterime Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ile birlikte diğer ülkelerin büyükelçileri ve büyükelçi eşleri de katıldı. Büyükelçi Miyajima gösterim öncesi yaptığı konuşmada Türkleri kendilerine çok yakın hissettiğini de dile getirdi.
‘’BU GÜZEL FİLMİ TÜRKLERE DE TANITMAK İSTEDİK’’ Gösterim öncesinde festivale dair açıklamada bulunan Büyükelçi Miyajima, “Bugün göstereceğimiz filmin adı Arakçılar. Japonya’nın ünlü yönetmeni Hirokazu Kore-eda’nın Cannes Film Festivalinde “En İyi Film” olarak seçilen bir eser. Bu güzel filmi Türklere tanıtmak için Atakule’nin sinema salonunda bu gösterimi yapmaya karar verdik. Film, komedi bir yapım gibi görünüyor ama çok ciddi ve ağır bir konuya sahip. Ana tema olarak aile ve aile etrafında şekillenen toplumsal ilişkileri ele alan ciddi bir film olarak çekildi” ifadesini kullandı. ‘’KIZILAY’DAKİ BÜYÜLÜ FENER SİNEMASINDA JAPON FİLMLERİ FESTİVALİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’’ Büyükelçi Miyajima : “Türkleri kendimize çok yakın hissediyoruz. Bugün göstereceğimiz filmin de Japon filmi olmasına rağmen filmi olması nedeniyle filmi izleyen herkesin Japonya’yı daha iyi tanımış olacağını düşünüyorum. Bugün Atakule’deki sinemaya ilk defa geldim. Ben de Çankaya’da oturan biri olarak buraya çok daha fazla kişinin geldiğini düşünüyorum. Bugün de meslektaşlarım, başka ülkelerin büyükelçileri film gösterimine katılacak. Yarından itibaren Kızılay’daki Büyülü Fener Sinemasında Japon Filmleri Festivalimizi sürdüreceğiz. Orada da Japonya’nın çeşitli filmlerini ve Japonya’nın ünlü televizyon dizisinden esinlenen eserleri de göstereceğiz. Türkiye’de Japonca öğrenen öğrencilerin çoğu animeler ile ilgilenmesi ile Japonya öğrenmeye başlıyor. Böyle haberler duymak beni de çok cesaretlendiriyor.” ‘’FESTİVAL KAPSAMINDA BİRÇOK FİLM GÖSTERİLDİ’’ Festival kapsamında Kara Kedi Rudolf, Oshin, Samurayın Kedisi, Ustanın Sesi, Küçük Kız Kardeşim, Fırtınadan Sonra ve Kelime Bahçesi filmleri gösterildi. Festival kapsamında gösterilecek filmler Büyülü Fener Kızılay gişesinden temin edildi. Orijinal dili Japonca olan filmler, Türkçe altyazılı olarak gösterildi. (Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER)  
Editör: TE Bilisim