Yenimahalle Belediyesi'nin okullara kütüphane çalışmaları devam ediyor. Belediye, devlet okullarının fiziki şartlarını özel okullar seviyesine çıkarmak ve okul tadilatları kapsamında Ergazi İlkokulu’nun eksiklerini gidererek okula bir de kütüphane kazandırdı.
“Kitap Yurdu” adlı kütüphanenin açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Gül, Okul Müdürü Emin Sakallı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
YENİMAHALLE EĞİTİMDE ÇOK ÜSTTE
Kütüphane açılışında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Aydınlık yarınlarımız için çocuklarımız en iyi şartlarda eğitilmelidir. Biz Yenimahalle’de çocuklarımızın özel okullardaki gibi sağlıklı bir ortamda eğitim alması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Yenimahallemiz eğitimde çok üstte. Bunun en büyük sebebi de kurumlararası işbirliğidir. Bu uyum içerisinde ilçemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızın bol bol kitap okumasını istiyorum” sözleri ile çocuklara tavsiyelerde bulundu.
OKULDA KÜTÜPHANENİN ÖNEMİ
Açılışa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Gül ise okullara yaptığı destek ve yatırımlar için Başkan Yaşar’a teşekkür etti.  Ergazi İlkokulu Müdürü Emin Sakallı da “Bir okul için her şeyi yapmış olabilirisiniz, ancak okula bir kütüphane açmamışsanız hiçbir şey yapmış sayılmazsınız. Kütüphanemize emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
MİNİKLER ŞİİRLER İLE TEŞEKKÜR ETTİ
Kitap, okul, eğitim gibi kavramların önemini vurgulayan pankartlarla açılışa katılan konukları karşılayan ve okullarına açılan kütüphaneye sevinen minikler, duygularını okudukları şiirlerle dile getirdi. Açılışın ardından kütüphaneyi gezen Başkan Yaşar, masal kahramanı kostümleri içinde etrafını saran öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
(Rozita Merve HAMİDİ)
Editör: TE Bilisim