Borussia Dortmun ile Real Madrid arasında oynanacak olan 2024 UEFA Şampiyonlar Ligi finali büyük bir merakla bekleniyor. Dev maçın oynanacağı Wembley Stadyumu'nun hangi takıma ait olduğu merak konusu oldu. Peki, Wembley Stadyumu hangi takımın? Wembley Stadyumu'nda oynanan maçlar nelerdir? İşte detaylar...

Wembley Stadyumu

2024 Şampiyonlar Ligi Final ne zaman? 

Real Madrid ile Borussia Dortmund arasında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi finali 1 Haziran Cumartesi günü Wembley Stadyumu'nda oynanacak.

Köye inen kurt 20 koyunu telef etti! Köye inen kurt 20 koyunu telef etti!

Şampiyonlar Ligi Galatasaray

Wembley Stadyumu hangi takımın?

Wembley Stadyumu, İngiltere'nin başkenti Londra'nın bulunmaktadır. İngiltere Millî Futbol Takımı'nın stadyumu olarak kabul edilmektedir.

Wembley Stadyumu Hangi Takıma Ait

Wembley Stadyumu'nda oynanan maçlar nelerdir?

Wembley stadı, 7 defa UEFA Şampiyonlar Ligi finali bir defa da FIFA Dünya Kupası finaline ev sahipliği yapmıştı. Yeni stadın açılışı 2003'teki temel atma sırasında 2006 yılı olarak öngörülmüştü, ancak yeni stat 9 Mart 2007'de açıldı. Ayrıca 29 Mayıs 2011 tarihinde oynanan Manchester United - Barcelona Şampiyonlar Ligi finali bu statta gerçekleşmiştir. Son olarak 25 Mayıs 2013 tarihinde oynanan Bayern Münih - Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi Finaline de ev sahipliği yapmıştır. Bu maçı Bayern Münih 2-1 kazanmıştır.

Stadium 703932 1280

Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak ilk Türk kim olacak?

Real Madrid forması giyen Arda Güler ve Borussia Dortmund forması giyen Salih Özcan'dan birinin Şampiyonlar Ligi kupasını kazanacak ilk Türk milli oyuncu olacağı kesinleşti.

Salih Özcan Arda Güler 1

Kaynak: Haber Merkezi