Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nın final karşılaşmasında, İngiltere'yi 2-1 yenerek şampiyon olan Ampute FutbolMilli Takımımız ülkeyi ayağa kaldırdı. Zaferin ardından tüm kesimler, ‘’Ampute Milli Takım oyuncularına TBMM üstün hizmet madalyası verilsin’’sesleri yükselmeye başladı.

TARİH YAZDILAR, HERKESİ AĞLATTILAR

Aralarında vatan savunmasına gazi olan isimlerinde bulunduğu Ampute Milli Takımı, Vodafone Park'ta 41 bin taraftarın önünde kazandığı tarihi zaferle tüm Türkiye’ye adeta moral ve motivasyon aşıladı. 80 milyonun sevinç  göz yaşlarıyla izlediği karşılaşma sonrası tüm kesimlerden tebrik yağan Ampute Milli Takım oyuncularının ödüllendirilmesi konusunda çeşitli teklifler ortaya çıkmaya başladı.

İLK ÖNERİ GÖKÇEK’TEN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, A Milli Takımın maç primlerinin Ampute Milli Takım oyuncularına dağıtılması konusunda görüş bildirirken, bazı kesimler ise bu zaferin TBMM ‘ÜSTÜN HİZMET MADALYASI’ ile taçlandırılması gerektiğin i savunuyorlar.  Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağırlaması beklenen Ampute Milli Takımının nasıl ve ne şekilde ödüllendirileceği kamuoyundan en çok merak edilen konu oldu.

(SERKAN DEMİRTAŞ)