Bir televizon kanalına verdiği röportajla gündem olan Süleyman Çakır, bilinen adıyla Kürtaj Dede merak ediliyor. Peki, Süleyman Çakır Kürtaj Dede kimdir? Süleyman Çakır Kürtaj Dede neden gündem oldu? İşte detaylar...

Süleyman Çakır Kürtaj Dede Ne Oldu

Jan-Niklas Beste kimdir? Jan-Niklas Beste kimdir?

Süleyman Çakır Kürtaj Dede kimdir? 

Süleyman Çakır, Gazete 365 TV adlı YouTube kanalının Üsküdar'da yapmış olduğu 24 Haziran'da kime oy vereceksiniz? konulu röportajda verdiği cevaplar, Boyabat yöresinin Türkçe ağzı ve cevapları söylerken kullandığı vücut dili ile tanındı. Röportaj sırasında, röportaj kelimesi ile kürtaj kelimesini karıştırması ve yaşından dolayı sosyal medyada Kürtaj Dede adını almıştır. Röportaj sırasında ironik bir şekilde söylediği "Laiklik elden gidiyor" söylemi de sosyal medyada popüler olmuştur. Röportajın birinci dakikasında, "Sen önce dişlerini fırçala" diyerek araya giren bir kadına cevap olarak söylediği "Vallahi 155'i ararım" ve "Bak içeri aldırırım, diline dikkat et. Hain, vatan haini!" sözleri de sosyal medyada popüler olan sözlerinden bazılarıdır. Süleyman Çakır, daha sonra A Haber'in yaptığı bir başka seçim röportajında da yer almıştır.

Süleyman Çakır Kürtaj Dede Kimdir

Süleyman Çakır Kürtaj Dede neden gündem oldu?

AK Parti'ye desteğiyle öne çıkan Kürtaj Dede'nin röportaj vermesinin AK Parti tarafından yasaklandığı iddiaları sosyal medyada yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi