ATV'de yayınlanan yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? dün akşam yayınlanan bölümüyle gündem oldu. Sunuculuğunu Kenan İmirzalığlu'nun yaptığı programda sorulan ''Sugar Ray Robinson'' sorusu merak uyandırdı. Arama motorlarında, ''Sugar Ray Robinson kimdir? Sugar Ray Robinson ne yapmıştır? Sugar Ray Robinson neden gündem oldu?'' soruları aratılıyor. Peki, Sugar Ray Robinson kimdir? Sugar Ray Robinson ne yapmıştır? Sugar Ray Robinson neden gündem oldu? İşte detaylar...

ray1

SUGAR RAY ROBİNSON KİMDİR?

Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflarını yorumladı Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflarını yorumladı

Walker Smith Jr. veya bilinen adıyla Sugar Ray Robinson, 1921’de ABD’de doğdu. Şaşırtıcı ayak oyunları, yıkıcı kombine yumrukları, hızı ve zamanlaması ile uzun boks yaşamı boyunca (1940-1965) dünyanın en iyi boksörü olarak kabul edildi. Yaptığı toplam 201 profesyonel maçın 109’unu nakavtla kazandı. 1946-1951 yılları arasında orta hafif sıklette, 1951-1960 arasında da orta sıklette beş kez Dünya Şampiyonu oldu. Daha sonra Muhammed Ali ve Ray Leonard gibi şampiyon boksörlerin örnek aldığı Robinson, alzheimer’e yakalandıktan sonra kalp ve şeker hastalığından 1989’da öldü.

ray2

SUGAR RAY ROBINSON NEDEN GÜNDEM OLDU?

Kim Milyoner Olmak İster? yarışma programında sorulan ''Boksör Sugar Ray Robinson, 1947'de, ünvan maçından önce rüyasında rakibini ringde öldürdüğünü görüp maçı iptal etmek istemiş, ikna edilip maça çıkınca ne olmuştur?'' sorusu Sugar Ray Robinson'un gündem olmasını sağlamıştır.

ray4

Eurosport'ta yer alan bilgilere göre; Celeveland’da binlerce kişi önünde sekizinci rauntta müthiş bir solla Doyle’u yere serdi. Doyle hızla yere düşerken bilincini kaybetmişti. Kafasının üzerine kanvasa düştü. Bir daha bilinci yerine gelmedi. Ring görevlileri onu sedyeyle dışarı aldılar ve acil bir şekilde hastaneye götürdüler. Robinson da maçın ardından hemen hastaneye gitti. Beyin cerrahı Dr. Spencer Braden’ın dediğine göre beynine kan pıhtısı atmıştı. 22 yaşındaki genç boksör Jimmy Doyle nakavt gerçekleştikten 17 saat sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar