Su kaçağı su tesisatında oluşan kırılma, çatlama ve borularda oluşan yıpranmalar sorunu su tesisatındaki borudan su sızıntısı yaşanması sorunu olarak bilinir. Su tesisatında oluşan su kaçağı sorunu belirtileri gözlendiği anda alanında uzman kişiler tarafından tespit edilip hasar onarım çalışmalarına tabi tutulmalıdır.   Su kaçağı nasıl tespit edilir? Sorusunu merak edenler için gelişen teknoloji ile oldukça basit yöntemler geliştirildiği söylenebilir. Gelişen teknoloji ile birlikte robot cihazlar sayesinde binaların su tesisatında oluşan su kaçakları basit ve pratik yöntemler ile tespit edilip tamir edilmektedir.   Su Kaçağı Sorunu Nasıl Fark Edilir?   Su tesisatında oluşan su kaçağı sorunu su tesisat borularının sık kullanıldığı mutfak, banyo ve tuvalet tesisatında oldukça sık rastlanan bir sorun olmaktadır. Özellikle banyo bölümünde fayans aralarında oluşan küflenme ve sararma, su sızıntısı gibi sorunlar su kaçağı sorunu olduğuna işaret eder.   Su kaçağı sorunu yaşanan bölgelerde;

  • Duvarlarda kabarma
  • Duvar yapısında küflenme
  • Duvar yapısında rutubetlenme
  • Kötü koku
  • Duvarlarda sararma
  • Su saatinin durdurulması halinde çalışmaya devam etmesi
  • Duvar yapısında ve fayans aralarında ıslanma ve nemlilik
Gözlenmektedir. Bu gibi faktörlerin oluşması ile birlikte su tesisatında oluşan su kaçağı sorunu alanında uzman kişilere bildirilmelidir.   Alanında uzman kişiler tarağından gelişen teknoloji ile birlikte robot cihazlar kullanılarak su tesisatında oluşan su kaçağı sorunu kolay ve pratik şekilde tespit edilmektedir.   Su tesisatında oluşan su kaçağı sorunu için kullanılan robot cihazlar temiz su borularında akustik dinleme cihazlarıdır. Kulaklık ile borunun sesi dinlenerek su kaçağı olan bölgenin yeri nokta tespit yöntemi ile belirlenmektedir.   Sarıyer bölgesinde Su kaçağı sorunu pis su borularında ise kamera ile görüntülenme yapılarak nokta tespit yöntemi ile su kaçağı sorunu bulunmaktadır. Özellikle merkezi sistem yani yerden ısıtmalı merkezlerde ve kalorifer, kombi ve Petek sistemlerinde oluşan su kaçağı sorunu termal kameralar yardımıyla bulunmaktadır. Sarıyer kırmadan dökmeden su kaçağı tespit servisimiz Kaçak Sıcak su tespitini termal kameralar yardımıyla bulan tesisat ustaları bu alanı belirleyerek kolay ve pratik şekilde hasar onarım çalışması yapmaktadır.   Sarıyer bölgesinde Su Kaçağı Sorununda Hangi Cihazlar Kullanılır?   Su tesisatında oluşan su kaçağı sorunu gelişen teknoloji ile birlikte robot cihazlar üzerinden sağlanmaktadır. Bu robot cihazlar kırma işlemi yapılmadan su kaçağı noktasını tespit etmektedir. Tespit edilen bölge belirlenerek diğer alanlarda tahmini bir kırma işlemi gerçekleştirmeden asıl kırılma işlemi yapılacak noktaya onarım çalışması yapılmaktadır. Sarıyer su tesisat servisimiz aynı gün içerisinde servis imkanı ile sizlere çözümler sunmaktadır.   Su kaçağı nasıl tespit edilir? Sorusuna gelişen teknoloji ile birlikte robot cihazlar cevap vermektedir.
  • Temiz su borularında kullanılan akustik dinleme cihazları
  • Pis su borularında kullanılan kameralı cihazlar
  • Sıcak su borularında kullanılan termal kameralı cihazlar ile su tesisatında oluşan su kaçağı sorunu belirlenmektedir.
  Su kaçağı sorunu yaşayan kişiler alanında uzman kişiler tarafından tespit edilen su kaçağını pratik ve kolay şekilde tadilat yaptırmaktadır. Robot cihazlar sayesinde tespit edilen su kaçağı sorununun tadilat aşaması nokta tespit yöntemi ile sadece o alanda hasar onarım çalışması yapılmasını sağlar.   Hasar onarım çalışması yapılırken kullanılan kaliteli borular ile sorunun o bölgede tekrarlanması önlenir. Eski binalarda çok sayıda yaşanan su tesisatında su kaçağı sorunu yaşlanmış binaların tesisatında oluşan yıpranma payları ile de doğru orantılıdır.   Bu gibi sorunların çözümünde Sarıyer’de su kaçağı nasıl tespit edilir? Sorusuna robot cihazlar ile çözüm sunulmakta ve kolay ve pratik şekilde hasar onarımı yapılmaktadır. Kişilere zahmetsiz bir onarım çalışması sunulmaktadır.
Editör: TE Bilisim