Karabük’te hizmet veren Özel Medikar Hastanesi başarılı bir operasyona daha imza attı. 1 yıl önce açık ameliyat geçiren Cemal Soydan isimli hastasının sırt ağrısı ile hastaneye yeniden başvurduğunu belirten Prof. Dr. Caner Arslan, rutin kontrollerinin devam ettiği hastasının Torakal Aortada rüptür ihtimali düşünülerek çeklien torakoabdomial tomografisinde, Torakal Aortada sızıntı ve kanama tespit ettiklerini söyledi.
Acilen hastayı operasyona hazırladıklarını anlatan Arslan, “Operasyon esnasında beyin ve iç organların korunması amacıyla sol koltukaltı ve kasık atar damarları ve kasık toplardamarlarından kalp ve akciğer makinesine girerek Transverse Aorta kısmı tamamen dolaşım durdurularak aynı zamanda iç organların ve muhtemel felç ihtimalini engellemek amacıyla omuriliğin beslenmesini sağlayarak tüm Torakal Aortayı değiştirdik. Böyle ciddi ve komplike bir aort patolojisi olan hastamızı sağlıklı bir şekilde evine göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz, tecrübeli Kalp ve Damar Cerrahi ekibimiz ve hastanemizin eksiksiz geniş imkânları sayesinde bu ve benzeri birçok kapsamlı Kalp ve damar cerrahisi ameliyatlarını başarı ile gerçekleştirerek hastalarımızın sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olmaktan Medikar ailesi olarak gurur duyuyoruz ”dedi.
Cemal Soydan ise, ikinci kez böyle büyük bir ameliyat olacağını öğrendiğinde çok endişelendiğini, ancak ameliyata yapan hocaya çok güvendiği için ameliyatı kabul ettiğini sağlığa kavuştuğundan tüm ekibi teşekkür etti.

Bu belirtiler varsa 'Lohusa Sendromu' yaşıyor olabilirsiniz Bu belirtiler varsa 'Lohusa Sendromu' yaşıyor olabilirsiniz

İHA

Editör: Nisa K.