Sinçan'a 1087 ek yeni derslik yapılacak. Ankara Valiliği'nin başkanlığında yapılan eğitim yatırımları semineri için Ankara Valisi Ercan Topaca ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna bir araya geldi.
Seminerde, Sincan ilçesinin okul ihtiyaçlarının enine boyuna masaya yatırıldığı görüşmelerin ardından Sincan’a 1087 ek yeni derslik yapımına karar verildi. İlçedeki okul ihtiyacını belirlemek ve yeni inşa edilecek okulların yerlerini kararlaştırma toplantısı Sincan Kültür Evi’nde yapıldı. Toplantıya,eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Ali Sözen, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'ndan sorumlu Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Sincan Kaymakamı Salim Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Ankara Defterdar Vekili Tacettin Öztaş, Yatırım İzleme Müdürü Mehmet Turgutlu da katıldı.
İHTİYAÇ DUYULAN BÖLGELERE OKULLAR İNŞA EDİLECEK
Yapılan sunumda Sincan’ın sınırlarında bulunan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların mevcut öğrenci ve derslik sayıları hakkında bilgiler verildi. Öncelikli olarak ihtiyaç duyulan bölgelerde inşa edilecek okullar ile ilgili planlamalar yapıldı.Yaklaşık beş saat süren toplantıda derslik başına düşen öğrenci sayısının 30’u geçmemesi hedeflendi.
TOPLAM 1087 DERSLİK YAPILACAK
Temel eğitimde 975, orta öğretimde 112 olmak üzere toplam 1087 ek yeni derslik yapılmasına karar verildi. İnşa edilecek dersliklerin birçoğu için ise yer olarak şu an NATO Benzinliği bulunan alan kararlaştırıldı. Bu kararın verilmesinde geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım, Başkan Tuna ile NATO Benzinliği hakkında görüşmüş ve şehrin tam ortasında kalan NATO benzinliğinin kaldırılması talimatı vermişti.
SİNCAN'DA TEKLİ EĞİTİME GEÇİLECEK
Sincan'da tekli eğitime geçileceğini belirten Vali Topaca, “Hedefimiz 2019 yılına kadar,okulların fiziki altyapısını hazır hale getirerek tekli eğitime geçmektir. Konunun tüm ilgilileri ile birlikte alınacak tedbirleri konuştuk. İlçemizin farklı bölgelerindeki acil olduğunu değerlendirdiğimiz derslik ihtiyaçlarını, Sincan Belediyesi'nin de desteğiyle en kısa sürede giderecek tedbirleri alıyoruz. Orta ve uzun vadeli projeksiyonlarla da önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyulacağı değerlendirilen yeni okullarımız ile ilgili planlamalarımızı yapıyoruz. Bu konuda bize büyük destek veren Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tuna Bey'e teşekkür ederim”dedi.
İMKANLARIMIZ DAHİLİNDE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Okul ihtiyacını gidermek konusunda yürüttüğü hassas ve kararlı çalışma için Vali Topaca'ya teşekkür eden Başkan Tuna, “Valimizin duyarlı tutumundan oldukça mutluluk duydum. Biz de belediye olarak yeni yapılacak olan okulların ihtiyaçları için imkânlarımız dahilinde seferber olacağız. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Bizleri yarınlara taşıyacak olan çocuklarımız için eğitimde yapılacak olan bütün yatırımları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Selahattin BALCI
Editör: TE Bilisim