Yeni göreve başlayan ATO yönetimi yurt içi ve yurt dışından misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Moustapha Mbacke ve beraberindeki heyeti kabul eden Ankara Ticaret Odası Başkanı İhsan Şahin, Senegal’in Afrika’nın ticaret kapısı olduğunu belirterek, “Ankara ile Dakar’ı buluşturmak istiyoruz” dedi.
DEİK-Senegal İş Konseyi Toplantısı, “Ticaret, Ankara Ticaret Odası’nda Konuşulur” sloganıyla ATO Congresium Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan ATO Yönetim Kurulu Üyesi de olan İhsan Şahin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Senegal'in başkenti Dakar'da fuar düzenlemek ve Türk ürünlerini tanıtmak istediklerini söyledi.
SENEGAL AFRİKA'NIN TİCARET KAPISI
Türkiye ile Senegal’in ticaret hacminin 130 milyon dolar civarında olduğunu ve bu rakamın artırılabileceğini ifade eden Şahin, ".Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Senegal Devlet Başkanı’nın birbirlerine ‘kardeşim’ diyerek hitap etmişlerdir. Bu kardeşliği Senegal’e gidince daha iyi anlıyorsunuz. Kardeşliği ticarete de dönüştürmeliyiz. Senegal Afrika’nın ticaret kapısıdır” diye konuştu.
YAPMAK İSTEYECEĞİNİZ HER TÜRLÜ FAALİYETTE YANINIZDAYIM
(Serkan DEMİRTAŞ)
Editör: TE Bilisim