140journos tarafından yayınlanan "ADNAN" belgeselinde, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Adnan Oktar örgütüne yönelik iddialara karıştığına dair çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Belgesel, Adnan Oktar Suç Örgütü'ne düzenlenen operasyonların başarısızlıkla sonuçlanmasında Fincancı'nın rolü varmı yokmu diye mercek altına alıyor.

Şebnem K (1)

Çöl tozu ne zaman bitecek? Çöl tozu hangi illerde etkili? Çöl tozu ne zaman bitecek? Çöl tozu hangi illerde etkili?

Belgeselde iddia edildiğine göre, 1999 yılında düzenlenen operasyonlarda Adnan Oktar ve müritlerine işkence uygulandığına dair Şebnem Korur Fincancı tarafından düzenlenen işkence raporları, örgütün yargılanmaktan kurtulmasına olanak tanımış. Bu durumun sonucunda, binlerce genç kızın Adnan Oktar Suç Örgütü'nün etkisi altına girdiği iddia ediliyor.

Şebnem K (3)

Fincancı'nın örgüt üyeleri için düzenlediği iddia edilen işkence raporları, belgeselde detaylı bir şekilde ele alınıyor. Raporların, Adnan Oktar'ın liderliğindeki suç örgütünün faaliyetlerinden sorumlu olanların yargılanmasını engellemek amacıyla kullanıldığı öne sürülüyor.

Şebnem K (2)

Şebnem Korur Fincancı'nın İşkence Atlası kitabında gerçek işkence mağdurlarının bilgileri olduğu kadar Adnan Oktar Suç Örgütününde düzenlediği sahte bilgiler olduğu öne srülüyor. İtirafçıların söylediğine göre dnan Oktar Suç Örgütünü çok eskiden olan bazı deformasyonları sanki göz altında işkenceden olmuş gibi sunduğu belirtiliyor.

Adnan (2)

140journos'un belgeseli, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın insan hakları mücadelesi ve adli tıp alanındaki başarıları ile bilinen bir isminin, Adnan Oktar Suç Örgütü'nün yargılanmasında nasıl bir rol oynadığını sorguluyor. Bu iddiaların Türkiye genelinde yankı bulması beklenirken, kamuoyu belgeselde ortaya atılan iddiaların gerçekliğini araştırmaya yönlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi