Almanya Milli Takımı‘nın ve Galatasaray’ın eski futbolcusu Lukas Podolski, Almanya’da döner dükkanı açmaya devam ediyor. Büyük bir kısmı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde olmak üzere Almanya genelinde Türk ortağı Metin Dağ ile birlikte 20‘nin üzerinde döner dükkanı işleten Lukas Podolski, "Mangal Döner" ismini verdiği dükkanlarına başkent Berlin'de bir yenisini daha ekledi. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde faaliyet gösterecek Mangal Döner’in açılışına Podolski de katıldı. Açılışa büyük ilgi gösterilirken, Berlin halkı dükkanın önünde saatler öncesinden uzun kuyruklar oluşturdu.

Japonya'daki Samuray ve Ninja Müzesi'ne turistlerden yoğun ilgi Japonya'daki Samuray ve Ninja Müzesi'ne turistlerden yoğun ilgi

"REKABETTEN KORKMUYORUZ"


Döner büfesi açma fikrini yaklaşık 6 sene önce Köln'de ortağı ve arkadaşı Metin Dağ ile birlikte planladıklarını söyleyen Podolski, "Ortağımla oturduk, açacağımız dönerci nasıl olabilir diye konuştuk. Nereden iyi ekmek bulabiliriz, salata, et vesaire bunları araştırdık. Şimdi 6 sene sonra Berlin'de yeni büfemizi açıyoruz; gururluyum" dedi.
Eski milli futbolcu, Almanya'da dönerin başkenti olarak bilinen Berlin'de döner büfesi açmanın kendisi için yeni bir meydan okuma olduğunu ama rekabetten de korkmadığını belirtti. Podolski, "Hayatta her şey bir meydan okumadır. Rekabetten korkmuyoruz. Berlin büyük ve yeni döner büfelerini kaldırabilir. Kaliteli döner yapıyoruz nihayetinde“ ifadelerini kullandı.

Podolski

"DÖNER FİYATLARI UCUZ OLMAMALI"


Lukas Podolski, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Almanya'da dönerin ucuz olduğunu ve çoğu yerde hakettiği ücretin altında satıldığını söylemiş ve döner severlerden büyük tepki toplamıştı. Podolski, konuyla ilgili soruyu, "Eleştirilere açığım, bununla yaşayabilirim. Bence döner fiyatları normal. Biz burada konserve kutusunda yiyecek satmıyoruz, iyi kalite ürün satıyoruz. O nedenle sunduğumuz döner fiyatları normal. Döner fiyatlarının yüksek olduğunu düşünenler, başka yiyecekleri tüketebilirler. Kiralar, gaz fiyatları ve diğer masraflar da sürekli artıyor. Berlin'de 7,50'ye satacağız; fiyatların adil olduğunu düşünüyorum" şeklinde cevapladı.
Şu sıralar döner işinden futboldan kazandığından daha fazla para kazandığını da ifade eden Lukas Podolski, bu sene Türkiye'de Galatasaray'ın şampiyon olacağına inandığını söyledi.
Açılışta dönerin başına geçen Podolski, elinde döner bıçağıyla poz verdi ve bir hayranına kendi elleriyle döner hazırladı. Podolski'nin döner büfesi açılışına Alman basını da yoğun ilgi gösterdi. Eski Fenerbahçeli futbolcu Max Kruse de açılışa katılarak, Podolski'ye destek verdi.

Podolski 2

Kaynak: İHA