Samsunspor - Alanyaspor maç özeti Samsunspor - Alanyaspor maç özeti

Panenka penaltısı, dün akşam oynanan Galatasaray - Bayern Münih maçından sonra gündem oldu. Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Mauro Icardi'nin kullandığı panenka penaltısı yurttaşlar tarafından araştırılıyor. Arama motorlarında, ''Panenka penaltısı nedir? Panenka penaltısı nasıl kullanılır? Panenka kimidr? Panenka ismi nerden geliyor?'' soruları aratılıyor. Peki, Panenka penaltısı nedir? Panenka penaltısı nasıl kullanılır? Panenka kimidr? Panenka ismi nerden geliyor? İşte tüm merak edilenler...

panenka eg

PANENKA PENALTISI NEDİR?

Panenka tekniği, adını 1976 Avrupa Şampiyonası finalinde Çekoslovakya'nın Antonin Panenka tarafından kullanılmasından almıştır. Antonin Panenka, final maçında penaltı atışlarında bu tekniği kullanarak takımını şampiyon yapmıştır. O tarihten beri panenka, futbol dünyasında popüler bir terim haline gelmiştir ve birçok futbolcu tarafından kullanılmıştır. 

panenka nedir

PANENKA KİMİDİR?

Antonín Panenka, Çekoslavakyalı futbolcudur. 1976 Avrupa Şampiyonası finalinde kullandığı penaltı atışından sonra, bu teknikte atılan penaltılara panenka penaltısı olarak adlandırılmıştır.

panneka

PANENKA PENALTISI NASIL KULLANILIR?

Panenka tekniği, çoğunlukla penaltı atışının sonucunu belirleyen bir anlamda riskli bir harekettir. Penaltı noktasına gelen oyuncu, topu genellikle orta yükseklikte ve yavaş bir şekilde kaleciyi yanıltmak için topa hafif bir yonga vurur. Kaleci, topun yüksek bir şut olarak geleceğini beklerken, panenka tekniği kullanıldığında top düşük ve yavaş bir hızda gider. Böylece kaleci yanılır ve top kaleye giderken havada kalırken, kaleci ya yanıp topu kurtarmaya çalışırken ya da top kaleye girerken daha aşağıda kalır.

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar