Orman yangınlarının etkisi hala devam ediyor. Son olarak Kazdağları’ndan da bir yangın haberi geldi. Küresel iklim krizi ile birlikte bu tip olaylara daha fazla şahit olacağız. Örneğin bu sene yaşadık bir daha olmaz diye düşünemeyeceğiz. Doğal afetler ile mücadele konusunda öğrenmemiz gereken çok fazla şey var. Dünya bu gidişata hep birlikte dur demezse bu felaketler her sene daha da artarak yaşanacak. Doğa ile mücadele etmeyi bırakıp onunla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Hala yere çöp atmamayı öğrenemeyen binlerce insan var. Sonsuza kadar bizi idare edeceğini düşündüğümü doğa artık daha fazla uyarı verecek. Tüm bunlara rağmen doğamız yine de kendini yenilemeyi biliyor. Henüz yağmurlar başlamasa da küle dönen ormanların bazıların hayat yeniden başladı. Bölgelere özgü bazı ağaç ve türlerinin yeşillenmeye başladığı biliniyor. 

Tam olarak böyle anlar için söylenmiş ‘’küllerinden doğmak’’ sözü gerçek oluyor. Doğaya yardımcı olmamız bu noktada çok önemli. Aslında üzerimize düşen tek bir şey var o da korumak için çabalamak. Biz bir şey yapmasak da doğamız kendini yenilemenin bir yolunu buluyor çünkü. Yeşille barışmayı öğrenmeden bu korkunç felaketleri engellememiz mümkün değil. Saniyeler içinde ortaya çıkan bu afetler gün gelecek hiçbir müdahaleyi kabul etmeyecek. Bu korkunç senaryoyu yaşamamak için bugün elimizden ne geliyorsa fazlasını yapmalıyız.

Doğayı korumak için çabalarımız devam ederken sosyal medyada paylaşılan bir görüntü hale doğa ve hayvanlar için çabalayan birilerinin olduğunu gösterdi. Bir sokak köpeği için tüm apartmana ders veren kişi herkes tarafından takdirle karşılandı. Kendinden başka hiçbir canlının yaşamına saygı duymayanlara ders niteliğinde sözler savurdu. Sokaklardaki o sessiz masumların sesi oldu. İnsan olmanın gerekliliklerini herkese yeniden hatırlattı. Sosyal medya iyi ki var... Bazı olayların bu şekilde çoğunluğa yayılması belki de birçok hayatı kurtarmaya vesile olur. Belki birazcık farkındalık yaratarak insanların değişmesini sağlar...

Editör: TE Bilisim