Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı"nın ardından yaptığı basın toplantısında MHRS'de yeni dönemi açıkladı. Peki, MHRS onaylı randevu nedir? MHRS online randevu nasıl alınır? İşte detaylar...

Moda diyetler ve detokslar masum değil! Moda diyetler ve detokslar masum değil!

İşte 'Onaylı Randevu Sistemi'nin detayları:

Thumbs B C Aa9Bac578860B65Cbd0E500C26563D1D

"Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8'e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun."

"Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var. 65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları. Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerinden istisnadır.

Onaylı randevu sistemi hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece randevu sadakatsizliği sebebiyle şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz. Boş kalan her bir randevuda sistemden randevu alamayıp talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik talep bırakan hastalarda olacak.

Onaylı randevu sistemi sayesinde öngörümüze göre bir çok branşta hastamızın talebine 24 saat içinde cevap verebiliyor olacağız. Bu yeni sistemden beklenen sonucu alacağımıza inanıyoruz. Taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi için ise Randevu Koordinasyon Merkezini devreye alıyoruz. Bu merkezin faaliyetlerini şahsen takip edeceğim."

Onlıne Randevu

MHRS ONAYLI RANDEVU NASIL ALINIR?

  • mhrs.gov.tr adresinden randevu al butonunu tıklayınız.
  • Açılan pencere üzerinde T.C. Kimlik Numaranızı ve MHRS şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.
  • Ardından açılan sayfada randevu alınmak istenen il ve ilçeyi seçiniz.
  • Hangi hastaneden randevu almak istiyorsanız o hastaneyi seçebilirsiniz.
  • Ardından ilgili rahatsızlığınızla ilgili bölüme tıklayın.
  • Gelen ekrandan doktoru da seçebilirsiniz.
  • Ardından uygun gün ve saate tıklayın.
  • Bilgileri oluşturduktan sonra randevunuzu onaylayabilirsiniz.

UYGULAMA PAZARTESİ BAŞLIYOR!

Koca, "Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de 'Onaylı Randevu Dönemi' diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi