29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98.yıldönümü tüm okullarda sevinç ve coşkuyla kutlandı. Düzenlenen devlet törenlerinin yanı sıra, okullarda da öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler programa katılan öğretmen ve veliler tarafından izlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 98.yıldönümü tüm Türkiye’de yer alan okullarda ayrı ayrı programlarla kutlanırken, Ankara’da yer alan Erhan Aslan Eras Özel eğitim kurumlarında da coşku ve heyecan ile kutlandı. Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümlerini her yıl farklı programlarla kutlayan ERAS Eğitim kurumları geleneğini bu yılda sürdürdü. 

Ankara Eryaman’da bulunan okulun kampüsünde düzenlenen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir gösterileri, koreografi ve halk oyunları ile devam etti.

ERAS’DA CUMHURİYET VURGUSU

Erhan Aras Eğitim Kurumları Okul Müdürü Erhan Eras,”Milli bayramlar ulusal bilincin çimentosudur. Bunu öğrenmenin yolu ise okullardır. Eğitimde basit bir önermedir. Siz neye önem verirseniz çocukta ona önem verir. Cumhuriyet milletimizin en büyük kazanımıdır. Atatürk ve arkadaşları yola çıktıklarında Cumhuriyet akıllarındaydı" dedi. 

Bugün bizi yaşadığımız coğrafyada ayakta tutan sahip olduğumuz değerlerdir diyen Aslan," Cumhuriyet olmasaydı bir köylü vatandaşın çocuğu Başbakan ve Cumhurbaşkanı olamazdı. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak geliştirmek herkesin en önemli ödevidir. Biz öğrencilerimizi bu duygu ve düşüncelerle yetiştiriyoruz. Cumhuriyet gelişim ve yenilik demektir. Cumhuriyeti kuranlar bu değişim ruhu sürsün diye Cumhuriyeti çocuklara emanet ettiler. Ulu önder Atatürk gençler ümidim sizde demiş. Bizde gençlerimize inanıyor ve sonuna kadar güveniyoruz" şeklinde konuştu.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törene katılan öğrenci, öğretmen ve velilerin hep birlikte söylediği 10. Yıl Marşı ile son buldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim