Türk buz pateni dünyasının parlayan yıldızlarından biri olarak öne çıkan Naz Arıcı'nın hayatı merakkonusu. İşte Naz Arıcı'ya dair merak edilenler...

NAZ ARICI KİMDİR?

Naz Arıcı, 29 Temmuz 1982 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Arıcı'nın asıl mesleği, elektrik-elektronik mühendisliğidir. 2011 senesinde buz patenine başlamıştır. Bununla birlikte, antrenörlerden dersler aldı ve bu alanda ilerdi.

Yenimahalle Altin Kugu Artistik Buz Pateni Milli Sporcusu Naz Arici 1

2015 senesinde Uluslararası Buz Pateni Federasyonunun (ISU) Almanya'da düzenlediği dünya şampiyonası niteliğindeki ISU Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'na; Amerika, Rusya, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya, Kanada, Norveç, Finlandiya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Avustralya, Meksika, Estonya'dan katılan 35 sporcu arasından şampiyon oldu. Türkiye'de yetişkinler kategorisinin açılmasını sağladı.

Naz Arici

2016 senesinde ISU'nun Almanya ve Kanada'da düzenlediği iki yarışmada da birinci olmuştur. 2017 senesinde ISU'nun Almanya'da düzenlediği aynı yarışmada rekor puanla birinciliği elde etti.

2018 yılında ISU'nun yine Kanada'da düzenlediği aynı şampiyonada ikincilik aldı ve 2019 yılında Slovenya'da düzenlenen uluslararası yarışmada bir altın ve bir gümüş madalya sahibi oldu.

Resim1 07062023E3D23541

Naz Arıcı'nın buz pateni kariyerindeki dikkat çekici anlarından biri, 2020 yılında Türkiye Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda birinci olarak elde ettiği zaferdir. Ancak en büyük başarılarından biri, 2021 yılında Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda kazandığı altın madalyadır. Bu başarı, Türkiye'ye bu alandaki ilk dünya şampiyonluğunu getirmiş ve ona "Altın Kuğu" lakabını kazandırmıştır.

Icerik

Birol Aydemir kimdir? Birol Aydemir kimdir?

Bşarılarına bir yenisini daha ekleyerek, 2023 Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi oldu.

Kaynak: Haber Merkezi