Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum gündemden düşmüyor. Özel hayatı merak edilen Kurum'un eşi Şengül Kurum araştırılıyor. Arama motorlarında, "Murat Kurum eşi Şengül Kurum, kimdir? Şengül Kurum nereli, kaç yaşında? Şengül Kurum ne iş yapıyor, ne mezunu" soruları aratılıyor. Peki, Murat Kurum eşi Şengül Kurum, kimdir? Şengül Kurum nereli, kaç yaşında? Şengül Kurum ne iş yapıyor, ne mezunu? İşte tüm merak edilenler...

murat kurum eşi

ŞENGÜL KURUM KİMDİR?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) üst düzey bir kadroda görev yaptığı iddia edilen Şengül Kurum'um kim olduğu yurttaşlar tarafından merak ediliyor. Şengül Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un eşidir. Çiftin 3 çocukları bulunuyor. İddialara göre, Şengül Kurum’a RTÜK’te üst düzey bir kadroda görev verildi. Şengül Kurum’un, RTÜK’ten önce TRT’de görev yaptığı bildirildi.  Bakan Kurum daha önce, eşi Şengül Kurum'un matematik öğretmeni olduğunu ifade etmişti.

kurum eşi 2

ANKA'dan Mahir Bağış'ın haberine göre Kurum için, atandığı dönemde tamamı dolu üst düzey kadrolardan birinin boşaltıldığı ileri sürüldü. Yine iddiaya göre, Şengül Kurum’a ulaşmak için aranan RTÜK santralinin görevlisi Kurum’un odasını bağladı, ancak telefona yanıt veren olmadı.

kurum-1

MARAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara’da doğdu. Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

kurum3

1999-2005 yıllarında inşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel kuruluşlarda mühendis, şantiye şefi, koordinatör olarak çalıştı.

kurum2

2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görev yaptı. 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine gelmiştir.

kurum

2009 yılından bugüne kadar T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.

Jose Mourinho kimdir? Jose Mourinho kaç yaşında? Jose Mourinho kimdir? Jose Mourinho kaç yaşında?

bakan kurum açıkladı

10 Temmuz 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı. Bakanlık, 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak unvan değişikliğine gitmiştir. Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçim sonucunda Meclis’e girdi.

kurum-2

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.