Anayasa değişikliği ile ilgili görüşmeler meclis genel kurulunda görüşülmeye devam ediyor. Kabul edilen maddeler arasında yer alan milletvekili sayısının 600'e çıkarılması ile ilgili madde kabul edildi.
Maddeye muhalefet eden milletvekilleri, "Bu maddeye evet oyu verenler, halkın sırtına yüz milyonluk bir yük daha yükledi" sözleri ile tepki gösterdi.
VERGİ ARTACAK
Maddenin geçmesi meclis kulislerinde, milletvekili sayısının artırılmasıyla birlikte, halkın daha fazla vergi ödemek zorunda kalacağı ifade ediliyor. Tasarının yasalaşması halinde TBMM'ye 50 milletvekilinin daha gelecek olması ise,"Bu kişiler, fonksiyonu tamamen ortadan kaldırılmış bir Meclis'te, milletin sırtına yük olmaktan başka hiçbir işe yaramayacaklar. El kaldırıp indirmelerine bile ihtiyaç duyulmayacak bu kişilere milyonlarca lira para ödenecek" şeklinde değerlendirildi.
600 MİLLETVEKİLİ HİÇ BİR İŞ YAPMADAN PARA ALACAK
550 milletvekilinin 600'e çıkarılması halinde milletin bu elli kişiye beş yılda yüz milyon lira daha fazla para ödemek zorunda kalacağını belirtilirken, bazı milletvekilleri, "Bunu yapmaya ne hakları var" sözleri ile tepki gösterdi. Tasarısının geçmesi halinde Meclis'teki 600 milletvekilinin hiçbir iş yapmadan para alacağını ve bunu siyasi rüşvet dağıtımak anlamına geldiği şeklinde değerlendiriliyor.
BANKAMATİK MİLLETVEKİLLERİ
Muhalefet milletvekilleri, daha fazla vergi vermek istemeyenlerin meclis'te görüşülen anayasa taslağına itiraz etmesi gerektiği ileri sürerken, "bankamatik - vekillere ödenecek her kuruşa yazıktır" sözleriyle tepki gösteriyor. Tasarının Meclis'ten geçmemesi halinde 50 vekile beş yıl içinde ödenecek ek yüz milyon liranın halkın cebinde kalacağını, bu parayla öğrenci yurtları açılabileceği ve binlerce kişiye istihdam alanı yaratılabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.
(Cengiz ALDEMİR)
Editör: TE Bilisim