Lucifer kelimesi ile ilgili internetteki araştırmalar hız kazandı. Dünyaca ünlü bir dizininde adı olan Lucifer merak konusu oldu. Peki, Lucifer kimdir? Lucifer ne demek? İşte, Lucifer kelimesinin Türkçe anlamı!

Lucifer Ne Demeek

Lucifer ne demek?

Lucifer, "sabah yıldızı, Venüs gezegeni" veya bir sıfat olarak "ışık getiren" anlamına gelir. Daha sonra Hristiyan geleneği içerisinde Şeytan için uygun bir isim olarak "Lucifer" yani "sabah yıldızı" kullanılmaya başlandı, yani düşmesinden önceki melek figürü temsil edildi.

Lucifer Kimdir

Lucifer kimdir?

Hristiyanlıkta genellikle Şeytan'ı ya da İblis tasvir etmek için kullanılan bir isimdir. Ayrıca Lucifer cehennemin efendisidir, Şeytan ise sadece onun hizmetlisidir.

Ölümlü Dünya 2 filmi Netflix'te! Ölümlü Dünya 2 filmi Netflix'te!

Lucifer

Lucifer kelimesinin Türkçe anlamı

Lucifer kelimesi; cehennem yöneticisi, cehennemi yöneten şeklinde ifade edilir. Venüs ile beraber sabahyıldızı anlamlarına da geldiğini söylemek mümkün. Amaca bağlı olarak kullanılacak yere göre bu ifadeler üzerinden ele alınabilir. Özellikle şeytan anlamı ile öne çıkan kelime üzerinden son dönemlerde merak ediyor.

Lucifer Dizi

Lucifer dizisinin konusu ne?

“Cehennem Lordu” Lucifer Morningstar; Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir! Neil Gaiman tarafından yaratılan Lucifer, Sandman isimli serinin yardımcı karakterlerinden biriydi ve daha sonra kendi çizgi romanına kavuştu. Çizgi romanlarda, karakter Lux isimli bir barı işletiyor.

Kaynak: Haber Merkezi