Referandum tarihi için nisan ayını işaret eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliği konusunda da muhalefeti eleştirdi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, anayasa değişiklik görüşmelerinin tamamlanmasından sonra nisan ayı başında referandum yapılabileceğini söyledi. Kurtulmuş, "İlk turdaki sonuçlar ikinci turun aynasıdır. Mümkün olan en kısa sürede referanduma gidilmesi gerekir" dedi.
Başbakan Yardımcısı ce Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında konuştu. Meclis'te anayasa değişikliği konusunda muhalefeti eleştiren Kurtulmuş, "Muhalefetin kürsüyü işgal etmesi, milletvekilini ısırması kabul edilemez. 2. tur oylamalarında muhalefet Türkiye'yi rezil edecek görüntülerden uzak durmasını temenni ediyoruz. CHP, muhalefet yapacağım derken, bu görüntülerle kendilerine zarar veriyor" diye konuştu.
ERKEN SEÇİME GİDİLEBİLİR
Erken seçim tartışmalarıyla ilgili soruya Kurtulmuş, "Meclis bu konuyu çözemezse erken seçime gidilir denildi. Şu aşamada erken seçimi telafuz etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye referanduma gidiyor" şeklinde konuştu.
ESAS OĞLAN ADİL ÖKSÜZ DEĞİL
FETÖ'nün firari ismi Adil Öksüz'le ilgili de bilgi de veren Kurtulmuş, "Adil Öksüz'ün esas oğlan olmadığını düşünüyorum. Adil Öksüz'ün peşine takılınarak diğer isimlerin üstü örtülmeye çalışılıyor" dedi.
REİNA SALDIRISI
Eğlence merkezine saldırı konusunda ise Kurtulmuş, "Reina saldırısının son derece planlı, bir istihbarat örgütünün de içinde olduğu bİr eylem olduğu ortada" ifadelerini kullandı.
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA NORMAL SEVİYELERE İNEBİLİR
Dövizdeki dalgalanmalar konusu ile ilgili ise Kurtulmuş, "Önümüzdeki haftalarda kur normal seviyelere inebilir, Türkiye ekonomisi kur baskısını aşabilecek sağlam yapıya sahip" diye konuştu.
Serkan DEMİRTAŞ
Editör: TE Bilisim