İstanbul’da bazı AVM’ler için konkordato talep edildi. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan dava dosyasında mahkeme, 9’u AVM’lerin bağlı olduğu şirket olmak üzere toplam 10 şirket için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Hukuki bir terim olan konkordato kelimesi ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

KONKORDATO NEDİR, NE DEMEK?

İflas anlaşması veya konkordato, batık durumdaki şirketlerin borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dâhilinde ödemek için alacaklılarıyla mahkemelerce yaptıkları anlaşmadır. 

Konkordato-1

Türk Ticaret Kanunu'na göre, şirketler mali sıkıntı içinde olduklarını ve iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını düşündüklerinde mahkemeye başvurarak konkordato ilan edebilirler.

KONKORDATO İLAN EDİLİRSE NE OLUR?

Konkordato sürecinde şirket, alacaklılarına karşı olan yükümlülüklerini geçici bir süreliğine askıya alabilir veya yeniden yapılandırabilir. Bu süre zarfında, şirketin mali durumu incelenir ve bir uzlaşma planı oluşturulur. Eğer mahkeme tarafından kabul edilirse, şirket belirli bir süre boyunca iflas tehlikesi olmadan faaliyet gösterebilir.

Konkordato Tanimi Ve Anlami

ŞİRKETLER HANGİ DURUMLARDA KONKORDATO İLAN EDER?

Borçların Ödenemez Hale Gelmesi

Mali Sıkıntılar

İflas Tehlikesi

Simit fiyat artışında Ticaret Bakanlığı’nın onayı zorunlu oldu Simit fiyat artışında Ticaret Bakanlığı’nın onayı zorunlu oldu

Döviz Kurlarındaki Dalgalanmalar

Faiz Yükü

Piyasa Koşulları

Kaynak: Haber Merkezi