Kocaeli'de arsalarına ev yaptırma hayaliyle Armut uygulaması üzerinden müteahhit ile iletişime geçen vatandaşlar, dolandırıldıkları ididasıyla suç duyurusunda bulundu. Tüm birikiminden olan vatandaşlardan Ersin Demircan, "Kendisi bizim arazimize giderek yerle ilgili komple şovunu yaptı. Yeri düzleme yaptı, mıcırını döktürdü, kanalı kazdı" dedi.

Kocaeli'de yaşayan Ersin Demircan, Sakarya'nın Söğütlü ilçesindeki 408 metrekarelik arsasına ev yaptırmak için müteahhit arayışına girdi. Arayışlarına armut.com adlı siteden de devam eden Demircan, burada tanıştığı ve kendisini Ekodek Yapı sahibi olarak tanıtan M.Y. ile iletişime geçti. Demircan, M.Y.'nin teklifini kabul etti. Anlaşmanın ardından arsaya giden M.Y., arazide kısa süreli çalışma gerçekleştirerek, kayda aldığı bu görüntüleri Demircan'a da gönderdi. İlk olarak Demircan'dan masraflar için 250 bin TL isteyen M.Y., çeşitli zamanlarda toplamda 820 bin TL para aldı. Geçen zamanın ardından arsasında çalışma olmadığını gören Ersin Demircan, durumdan şüphelenerek Söğütlü Belediyesi'ni aradığında ruhsat başvurusunun yapılmadığını öğrendi. Öğrendiği bilgi karşısında şok olan Demircan, M.Y. ile irtibata geçerek, artık kendisiyle çalışmak istemediğini söyledi ve gönderdiği tüm paranın hesabına yatırılmasını istedi. 820 bin TL'yi geri alamayan Demircan, kendisi gibi mağdur edilen diğer vatandaşlara ulaştı. Mağdurlardan Demircan, H.İ. ile N.A., polis merkezine ve savcılığa giderek, M.Y. hakkında şikayetçi oldu. Öte yandan M.Y.'nin "Mahkemem var", "Hastayım", "Hastanedeyim" gibi bahanelerle mağdurları sürekli oyaladığı da öne sürüldü. Alın teri ile biriktirdikleri paralarından olan vatandaşlar hukuk mücadelesi veriyor.

"Bana, 'Size her türlü yardımcı olabilirim' teklifinde bulundu"
Müteahhit arayışına girdikten sonra M.Y. isimli şahısla tanıştığını anlatan Demircan, "Kendisi bana 'Bu yere ben müteahhitlik yapabilirim. Size her türlü yardımcı olabilirim' teklifinde bulundu. Ben de kendisine Adapazarı bölgesinin uzak olduğunu ifade ettim ve 'Bu işi yapabilir misiniz?' diye sordum. 'Ağabey ben oraya her türlü adam gönderirim. Ben sizin arsanızla ilgili tüm çalışmaları yaparım' dedi. Sonrasında Adapazarı'nda faaliyet gösteren birkaç firma ile daha görüştüm. Fiyat teklifleri almaya başladım. Fiyat teklifleri arasında M.Y.'nin verdiği teklifi eşimle düşünmeye başladık. Sonra M.Y.'ya bu işi verme kararı aldık" dedi.

Erbil'de şiddetli yağış nedeniyle duvar çöktü Erbil'de şiddetli yağış nedeniyle duvar çöktü

"Arazimizde şovunu yaptı"
M.Y.'nin kendisine ön protokol sözleşmesi gönderdiğini, sözleşmeyi inceledikten sonra taleplerini söylediğini kaydeden Demircan, "Sözleşmeyi inceledikten sonra isteklerimizi de söyledik. Akabinde bu istekleri doğrultusunda revize ederek sözleşme attı. Sonrasında kendisi bizim arazimize giderek yerle ilgili komple şovunu yaptı. Yeri düzleme yaptı, mıcırını döktürdü, kanalı kazdı. Sonra bana '250 bin TL atar mısın' dedi. 'Ne parası bu?' diye sordum. 'Ağabey yerle ilgili kanalizasyondur, altyapıyla ilgili harcadığımız para var. Ustalara da para verdik' dedi. Biz de karşı tarafa güvendik ve parayı gönderdik. Ben 250 bin TL gönderdikten sonra bu kişiyi aradım. 'Benimle arsaya geldin. Sonuçta sözleşme de attık. Bu sözleşmeyi noter huzuruna götürelim' dedim. 'Ağabey tamam geleceğim' dedi ve bizi oyalama işine girdi" diye konuştu.

"Toplamda 820 bin TL gibi para gönderdik"

İHA

Editör: İrem Akbaş