140journos tarafından yayınlanan 'ADNAN' belgeselinde yer alan ve internet üzerinde en çok araştırılan isimlerden biri olan Uzman Klinik Psikolog Kıvılcım Kıran, bilimsel temelli psikoeğitimleri ve mindfulness alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Kıvılcım-1

Kıvılcım Kıran kimdir?

Kıran, psikoterapi ve koçluk çalışmalarının yanı sıra, MindCare Academy'nin kurucusu olarak bilimsel temelli mindfulness, şefkat ve psikolojik esneklik psikoeğitimleri düzenleyerek, uzmanlar için eğitmen eğitimleri veriyor. Kurumsal hayatta yaşadığı stres ve zorlanmalarla baş etmek amacıyla duygusal dayanıklılık, psikolojik esneklik, mindfulness ve şefkat yaklaşımları ile tanışan Kıran, bu deneyimlerini kendi hayatında başarıyla uygulayarak bu alanda uzmanlaşmaya karar verdi.

Kıvılcım

Kıvılcım Kıran, uluslararası standartlarda, bilimsel ve kanıta dayalı 8 haftalık mindfulness, şefkat ve psikolojik sağlamlık programları düzenliyor. Aynı zamanda ihtiyaca göre kısa atölye çalışmaları ve seminerler gerçekleştirerek geniş bir kitleye ulaşıyor.

Mindfulness ve şefkat konularına olan ilgisi 2015 yılına dayanan Kıvılcım Kıran, 2016 yılından beri akredite mindfulness ve şefkat eğitmeni olarak görev yapıyor. Toksik stres, tükenmişlik, kaygı, anlam, kompleks travma, travma sonrası gelişim ve şefkat konularına odaklanan Kıran, bu alanlarda zengin bir deneyime sahip.

Adnan (2)

Kıvılcım Kıran, İngiltere'deki Oxford Üniversitesi ve Bangor Üniversitesi'nde aldığı mindfulness eğitmenlik eğitimine ek olarak, Almanya merkezli IMA (Institute of Mindfulness Based Approaches)'da eğitim aldı. Ayrıca, Compassionate Mind Merkezi'nden şefkat odaklı terapi eğitimleri ve Şefkatli Zihin Programı eğitmenliği gibi önemli başarıları bulunuyor. Travma çözümlemesi alanında ise Somatik Deneyimleme ve EMDR ekollerini başarıyla uygulayan Kıvılcım Kıran, temel düzeyde Psikodinamik terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Gottman Çift Terapisi eğitimleri almış bir uzmandır.

Oya Okar evli mi? Oya Okar'ın eşi kimdir? Oya Okar evli mi? Oya Okar'ın eşi kimdir?

Adnan (1)-1

Lisans eğitimini Psikoloji ve Tarih alanlarında tamamlayan Kıvılcım Kıran, yüksek lisans derecesini ise Klinik Psikoloji ve Örgütsel Psikoloji alanlarında elde etmiştir. MindCare Academy platformunda mindfulness ve şefkat çalışmalarını sürdüren Kıran, aynı zamanda yetişkinlere ve çiftlere yönelik terapi hizmeti sunmaktadır.

Belgeseldeki uzman görüşleriyle dikkat çeken Kıvılcım Kıran, mindfulness ve şefkat alanındaki öncü çalışmalarıyla toplumda olumlu bir etki yaratmaya devam ediyor

Kaynak: Haber Merkezi