CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi.İktidara yüklenen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

"ENİS BERBEROĞLU'NUN TOPLU İĞNE UCU KADAR BİLE SUÇU YOK"

Siyasi desteği olanlar dışarıda milletvekilleri içeride. Parası olanlar dayısı olanlar damatlar dışarıda ama diğerleri içeride. Bizim onurlu bir milletvekilimiz var. Enis Berberoğlu...Açıkça söylüyorum toplu iğne ucu kadar bile suçu yok. Enis Berberoğlu olayında alt mahkeme üst mahkemenin kararını tanımamıştır. Bu gücü siyasi otorite veriyor. Siyasi otoriteye karşı yargının sesini yüksek çıkaracak olan AYM'dir. Siz hukuku sağlamak zorundasınız.

EKONOMİK GELİŞMELER... 

İşsizlik hala ciddi bir sorun. 100 gençten 27'si hem okula gitmiyor hem de çalışmıyor. Enflasyon almış başını gidiyor. İŞKUR, 7-8  ay geçici süre ile eleman çalıştırmak ister zaman zaman ve binlerce kişi başvurur bu da haber olur.  Hükümetin 451 milyar lira tahsil edeceği rakam var. Devlet, alacağını tahsil edemiyor. Bu 2017 bütçesinin yüzde 67'sine denk geliyor. Tahsil edemiyor çünkü vatandaş ödeyemiyor. Bu sadece bir cephe. Devletin de borcu var. Ödemesi de gerekiyor. 848 milyar lira. Hem parayı alamıyor hem borcunu ödeyemiyor. Bu rakamlar doğruysa devlet yönetilmiyor arkadaşlar. 10 kez af kanunu çıktı. Vatandaş ödeyemiyor nasıl ödeyecek. İster af kanunu çıkar ister ceza yaz. Toplanan paralar nereye gidiyor arkadaşlar? Toplu sözleşme enflasyonun altında, taşerona bakıyorum asgari ücrete mahkum. Emeklinin durumu da perişan, çiftçi ağlıyor. Memura bakıyorum onun aldığı da enflasyonun altında.

"İYİ POLİS-KÖTÜ POLİSİ OYNUYORLAR"

Yeni vergi kanunları getiriyorlar. Burada da iyi polis-kötü polisi oynuyorlar. Bakan'a açıklama yaptırıyorlar MTV zammı için. Bakıyorlar ki kamuoyu tepki gösteriyor arkasından beyefendi devreye giriyor. O kararı alırken neye göre aldınız, bu kararı alırken neye göre alacaksınız? Bir karar alırsınız arkasında durursunuz. Dediğim gibi birisini parlatmak için bu tür oyunlar oynuyorlar. Bu şekilde devlet yönetilmez. (Kadir Gürhan)

Editör: TE Bilisim