Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 14 kişi yaralandı Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 14 kişi yaralandı

İl genelinde etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Kdz. Ereğli ilçesinde karaya oturan yük gemisinin mürettebatı tahliye edildi.

Kamerun bandralı Pallada isimli yük gemisinde büyük hasar meydana geldi. Kdz. Ereğli ilçesindeki sahil ve ilçe merkezindeki dereler taşınca iş yerleri de zarar gördü. Kaldırımlardaki parke taşlar ve ağaçlar fırtınayla birlikte çevreye savruldu. Öte yandan Zonguldak-Ereğli karayolunda üç ayrı noktada meydana gelen heyelanlar uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu. Bölge trafik ve jandarma ekipleri, güvenlik gerekçesiyle araçların geçişine izin vermezken, heyelanın meydana geldiği bölgelere acil olarak iş makinaları ve kamyonlar sevk edildi. Bazı noktalarda trafik neredeyse durma noktasına gelirken, bazı araçlar maddi hasarlı kazalara karıştı. Yetkililer, yolun en kısa sürede temizlenerek trafiğe açılması için yoğun çaba harcıyor.

Yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yeni heyelanlar için de tedbirler alınmaya devam ediyor. Ilıksu Deresi de şiddetli yağışın ardından yükseldi. Yolla birleşen dere denize aktı. Vatandaşlar da tedbirlerini alarak derenin debisinin azalmasını bekledi.

İHA

Editör: İrem Akbaş