İneklerini otlatan şahsı yılan soktu İneklerini otlatan şahsı yılan soktu

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde fırtınada batan Kafkametler isimli gemide bulunan 12 mürettebattan 5’inin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı Kafkametler isimli kuru yük gemisinin kayıp mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. Çalışmalar hakkında gazetecilere açıklama yapan AFAD Başkanı Okay Memiş, “Zonguldak Ereğli ilçemizde yoğun yağışlar neticesinde sel, su baskınları meydana geldi. Ayrıca ‘Kafkametler’ isimli bir gemimiz maalesef battı.

Bu aşırı yağışlar neticesinde meydana gelen sel ve su baskınlarında AFAD'ımız ve valiliğimiz koordinasyonunda 74 mahsur kalan vatandaşımız kurtarıldı. Maalesef 3 vatandaşımız da hayatını kaybetmişti. Yine ‘Kafkametler’ isimli geminin de 12 mürettebatından haber alınamıyordu. Pazar gününden bu zamana kadar 7/24 esasına göre yürütülen arama kurtarma ve tarama faaliyetleri neticesinde bugün itibarıyla 12 mürettebatımızdan maalesef 5 mürettebatımızın cansız bedenine ulaştık. 7 mürettebatımızı arama çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

İHA

Editör: İrem Akbaş