İstanbul Valiliği tarafından 23 Eylül'de başlatılan uygulama çerçevesinde 287 evsiz vatandaş, kamu kurum ve kuruluşlarının evsizler için oluşturduğu merkezlere ya da otellere yerleştirildi.

Manisa'da karısını öldüren şahıs intihar etti! Manisa'da karısını öldüren şahıs intihar etti!

İstanbul Valiliği koordinasyonunda 23 Eylül’de başlatılan uygulamalar 39 ilçede devam ediyor. Emniyet, jandarma, zabıta ve ilgili birimlerin saha ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda 287 evsiz vatandaş, kamu kurum-kuruluşlarının evsizler için oluşturduğu merkezlere ya da otellere yerleştirildi. Vatandaşların kullandıkları baraka, kulübe gibi yerler ise ekipler tarafından toplandı. Sokaklardan alınarak barınma merkezlerine ya da geçici olarak otellere yerleştirilen vatandaşlardan sağlık problemi olanların tedavilerinin de yapıldığı öğrenildi.

Valilikten yapılan açıklamada, tedavi süreçlerinin tamamlanmasının ardından evsiz vatandaşlar için rehabilitasyon sürecinin başlayacağı kaydedildi. Rehabilitasyon süreci sonrasında ise talep eden vatandaşların meslek edindirme kurslarına alınarak meslek edinmelerinin sağlanacağı ifade edildi. Yılın tamamında devam edecek olan “Hiç Kimse Sokakta Kalmasın” uygulamasına başvuruların 112 ihbar hattı üzerinden yapılacağı belirtildi. Valilik, ayrıca tüm İstanbulluları evsiz ya da sokakta kalan vatandaşları 112 hattını arayarak bildirmeleri konusunda hassas olmaya davet etti. 

İHA

Editör: İrem Akbaş