Masterchef'de bugün Helva yapıldıktan sonra internette en çok araştırılan yemekler arasında yer alıyor. Helva arama motorlarında ''Helva nasıl yapılır? Helva hangi malzemeler kullanılır? Helva Masterchef'' soruları aratılıyor. İşte tüm merak edilenler…

Helva, farklı varyasyonları olan popüler bir tatlıdır. İşte geleneksel bir un helvası yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler:

Helva Malzemeler:

1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ (genellikle ayçiçek yağı tercih edilir)
Bir tutam tuz
İsteğe bağlı olarak; vanilya özütü, tarçın veya kakao tozu gibi tatlandırıcılar

Helva Yapılışı:

İlk adım olarak, bir tavayı orta ateşte ısıtın. Tavaya sıvı yağı ekleyin ve yağı ısıtın.

Isınmış yağın içine unu ekleyin ve sürekli karıştırarak unu hafifçe kızartın. Un altın rengini alana kadar yaklaşık 5-7 dakika kavurun. Unun kokusu çıktığında ve rengi değiştiğinde işlem tamamlanmış demektir.

Şeker, su, süt ve tuzu ekleyin. Ancak dikkatli olun, çünkü bu aşamada karışım kabarabilir ve sıcak buhar çıkabilir. Karışımı dikkatlice ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmaları önleyin.

Karışımı orta ateşte kaynamaya bırakın ve ardından ateşi kısın. Yaklaşık 10-15 dakika sürekli karıştırarak veya tahta bir kaşıkla karışımı karıştırarak pişirin.

Öldürülen motokurye Ata Emre'nin ailesi, çocuklarının okuluna gitti Öldürülen motokurye Ata Emre'nin ailesi, çocuklarının okuluna gitti

Helva kıvamını aldığında (karışım kabarır ve tavada toplanır), isteğe bağlı tatlandırıcıları ekleyin. Vanilya, tarçın veya kakao tozu gibi tatlandırıcıları kullanabilirsiniz.

Karışımı ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin.

Helvayı dilimleyerek veya dilediğiniz şekilde servis yapın. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Bu, geleneksel bir un helvası tarifidir. Helva, farklı maddelerle de yapılabilir; örneğin irmik, ceviz, kakao veya tarçın gibi malzemeler ekleyerek çeşitli tatlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, helva tariflerini kişisel tercihinize ve damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş