Ankara’nın en hızlı gelişen dış ilçesi olan, Türkiye’de ise en hızlı gelişen ilçeler arasında ilk sıralarda yer alan Kahramankazan, girişimcilerin gözdesi olmayı sürdürüyor. Kahramankazan Belediyesi 2017 yılında 342 yeni işletmeye ruhsat verdi. Kahramankazan 52 bin nüfuslu bir ilçe olmasına karşın, belediyeden ruhsat alarak faaliyet gösteren 4 bin 500’e yakın işletme bulunuyor.

Kahramankazan, 2017 yılında da iş yeri açmak isteyen girişimcilerin tercihleri arasında ilk sıralarda yer aldı. Kahramankazan Belediyesi bu kapsamda 2017’de başvuruda bulunan 342 yeni işletmeye ruhsat verdi. Kahramankazan’da ticari faaliyette bulunmak isteyen yeni işletmeler arasında hizmet sektöründe faaliyet gösterenlerin yanı sıra, imalathane, atölye ve fabrika gibi yoğun istihdam alanı barındıran iş yerleri bulunuyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün belediye başkanı seçildiği 2004 yılında ilçe genelinde belediyeden ruhsat alan 1000’e yakın işletme bulunurken, bu sayı 2017’de 4 bin 500’e yaklaştı.

Kolaylık sağlıyoruz

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 2004 öncesinde köy olarak tabir edilen ilçelerinin son 13 yılda başkentin metropol ilçeleri arasına girmeyi başardığını belirterek, “Tabi bu çalışmalarımız ilçemize girişimcileri çekiyor. Yatırımcı ve girişimcileri ilçemize çekmek için elimizden geleni yapmayı sürdürüyor, onlara her türlü kolaylığı sağlıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim