Fırat Tanış'ın eski sevgilisi İklim Tamkan, yaptığı açıklamalar sonrası gündem oldu. Bu gelişme sonrası İklim Tamkan hakkında araştırmalar hız kazandı. Yurttaşlar arama motorlarında, '' İklim Tamkan kimdir? İklim Tamkan kaç yaşında, nereli? İklim Tamkan ne mezunu? İklim Tamkan'ın eski eşi kimdir? İklim Tamkan ne dedi'' sorularını aratıyor. Peki, İklim Tamkan kimdir? İklim Tamkan kaç yaşında, nereli? İklim Tamkan ne mezunu? İklim Tamkan'ın eski eşi kimdir? İklim Tamkan ne dedi? İşte tüm merak edilenler...

Iklim Tamkan

İKLİM TAMKAN KİMDİR?

İklim Tamkan, 1984 yılında İzmir, Karşıyaka'da doğdu. Müzik eğitimine 1995 yılında, 11 yaşında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Ankara Devlet Konservatuvarı’nda başladı. Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı’nda devam etti. Bu süre boyunca Ayşegül Sarıca, Ali Darmar ve Namık Sultanov gibi isimlerle çalıştı. Daha sonra Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde eğitimine devam eden sanatçı, 2002 yılında Graz Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’ne solistlik ve piyano pedagojisi bölümlerine kabul edildi.

İklim Tamkan, Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Polonya, İsviçre, Slovenya, Almanya gibi birçok ülkede konserler verdi. Sanatçı, İtalya’da düzenlenen Uluslararası Valtidone Genç Yetenekler Yarışması’nda piyano alanında üçüncülük ödülünü, klavsen dalında ise Uluslararası Kiwanis Ödülü ve Avusturya Devleti'nin verdiği Martha Debelli ödülü ve bursunu üst üste iki kez kazanmıştır.

Iklim Tamkan Biyografi

Sanatçı Cemal Süreya, Metin Altıok, Edip Cansever gibi şairlerin şiirlerinin yorumlarından oluşan ilk albümü İlk Atlası'ı mezzosoprano Senem Demircioğlu ile birlikte, Fazıl Say'ın prodüktörlüğü ve yapımcılığında kaydetti. Albüm, Mart 2017'de Ada Müzik tarafından çeşitli müzik platformlarından yayımlandı.

2021 Şubat ayında, düzenlemesini kendisinin yaptığı ve opera sanatçısı Pervin Chakar duduk sanatçısı Ertan Tekin ile beraber icra ettikleri "Lo Şivano" isimli şarkı, Ada Müzik plak şirketi tarafından yayımlandı. "Lo Şivano" kaydının kapak çizimi Fırat Tanış tarafından yapıldı.

Iklim Tamkan Nereli

Ümit Erdim'in eşi Seda Erdim kimdir? Seda Erdim kaç yaşında? Seda Erdim'in mesleği ne? Ümit Erdim'in eşi Seda Erdim kimdir? Seda Erdim kaç yaşında? Seda Erdim'in mesleği ne?

İKLİM TAMKAN NE DEDİ?

İklim Tamkan "Açıklama" başlığıyla yaptığı paylaşımda;
"Eylül ayı sonunda beraberliğimi sonlandırdığım Nuri Fırat TANIŞ'ın ayrılık sonrasında beni, ailemi ve yakınlarımı içine çektiği süregelen ağır psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takip sarmalına karşı uzaklaştırma kararı almış bulunuyorum.
Yaşadığım bu tecrübe benim için "yanlış bir seçimdi" deyip geçemeyeceğim kadar yıpratıcı ve ürkütücü, sürreal bir hikayeye dönüşmüştür.
Maruz kaldığım şiddet sarmalı bana, aileme ve yakın çevreme şu ana dek hiç karşılaşmadığımız, tanık olmadığımız tarifi ve tahmini mümkün olmayan hisler yaşatmış ve bizde derin yaralar açmıştır. "
"Daima her türlü canlıya sevgi ve saygıyla yaklaşmayı ilke edinmiş biri olarak böylesi bir durumda toplumsal, ahlaki ve vicdani sorumluluk taşıdığımın farkındayım.
inandığım değerler, öz saygım ve öngörülerim bu kişinin bir şiddet faili olduğu bilgisini hemcinslerimle ve kamuoyu ile paylaşma zorunluluğunu doğurdu.
Bu şiddet zincirini kırmayı bir sorumluluk olarak görüyorum ve bu zincirin sessiz bir halkası olmayı reddediyorum.
Uzaklaştırma kararının, gördüğüm şiddet sonrasında bozulan ruh ve beden sağlığıma tekrar kavuşma sürecinde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum.
Şahsın beni maruz bırakmış olduğu eylemler kişilik haklarıma açıkça bir saldırıdır ve Türk Ceza Kanunu kapsamında birden fazla suçun konusunu oluşturabilecek niteliktedir. "
"İçinde yaşadığımız toplumun her hücresine nüfuz etmiş erkek egemen zihniyetin davranış kalıplarına ve yargılarına boyun eğmeyi reddediyorum.
Yaşadığım bu korkunç sürecin bende yaratmış olduğu tahribatı tümüyle onarabilecek hiçbir merci olduğunu düşünmüyorum.
Özetle, bu eylem epeydir gölgede kalmış bir gerçeğin günyüzüne çıkarılmasından ibarettir.
Maruz kaldığım psikolojik şiddet, tehdit ve ısrarlı takip sarmalı fail tarafından sonlandırılmadığı takdirde eken biçecektir, eden bulacaktır.
Çünkü hiç korkmuyorum. Kamuoyuna saygıyla, İklim Tamkan " ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi