Çelikus, söz konusu haberlerde Beypazarı Maden Suyu'nun İsviçre'ye gönderilen bir numunesinde yüksek miktarda bor tespit edildiğine dair iddiaların yer aldığını belirtti. Ancak, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Beypazarı Maden Suyu'nun uluslararası standartlara uygun bir ürün olduğunu vurguladı.

Esder (1)

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mükerrem Şahin'in yaptığı açıklamalara da atıfta bulunan Çelikus, Bu yapılan haberde Avrupa standartları dışında 2mg/L ölçüldüğü yazılmaktadır, böyle olsa bile günlük 20mg yeterli dozun alınması için 50 şişe içilmesi gerekir bu da mümkün olmayan bir değerdir. Ayrıca, Beypazarı Maden Suyu'nun Almanya, Fransa, Hollanda ve İsviçre başta olmak üzere 32 ülkeye mevzuatlarına uygun ihracat yapmakta olduğunu belirtti.

Tankerin deposu delindi, binlerce litre yağ oluk oluk yollara aktı Tankerin deposu delindi, binlerce litre yağ oluk oluk yollara aktı

Esder (2)

Çelikus, ESDER olarak uluslararası Milli Markamız Beypazarı Maden sularına bunun gibi Milli kuruluşlarımıza sahip çıkmamız temel değerlerimizdendir. Bu Asparagas haberin markanın değerine hiçbir menfi etkisi olacağını düşünmüyoruz Esnaf ve Sanatkârlar olarak Milli markalarımıza ve bor madenimize ve ürünlerine sahip çıkacağız dedi.

Kaynak: Haber Merkezi