Avusturya'nın gurbetçi ailelerinden biri olan Elvan Koçak, Adnan Oktar Suç Örgütü ile verdiği mücadeleyi anlatan çarpıcı bir belgeselde yer aldı. 140journos tarafından hazırlanan "ADNAN" belgeseli, Koçak ailesinin yaşadığı trajediyi gün yüzüne çıkararak büyük ilgi gördü.

Adnan (2)

1996 yılında evlenen Elvan Koçak ve eşi Gülperi Koçak, Avusturya'da üç çocukları ile mutlu bir hayat sürdürüyorlardı. Ancak çiftin boşanmasıyla birlikte, Elvan Koçak'ın çocukları Büşra, Şeyma ve Muhammed Hüseyin'i Adnan Oktar'ın suç örgütü tarafından nasıl kandırıldığı ortaya çıktı.

Elvan Koçak (1)

Eski eşi Gülperi Koçak, Adnan Oktar'ın sahibi olduğu A9 kanalını düzenli olarak izlediğini ve bu kanalın etkisiyle manipülasyon ve sindirme ile çocukları Büşra ve Şeyma'nın örgütün içine çekildiğini ifade etti. Boşanmanın ardından çocuklarıyla iletişimi zayıflayan Elvan Koçak, tesadüfen reşit olmayan kızlarının Türkiye'ye gönderildiğini ve Adnan Oktar'ın Kedicik kızları grubuna katıldığını öğrendi.

Çöl tozu ne zaman bitecek? Çöl tozu hangi illerde etkili? Çöl tozu ne zaman bitecek? Çöl tozu hangi illerde etkili?

Elvan Koçak (1)-1

Olayı mahkemeye taşıyan Elvan Koçak, Adnan Oktar'ın engelleme çabalarına rağmen mahkemeyi kazanarak kızlarının velayetini aldı. Ancak kızlarını teslim almaya geldiği gün, büyük bir şok yaşayarak, çocuklarının Adnan Oktar Suç Örgütü aracılığıyla yurt dışına çıkarıldığını öğrendi.

Elvan Koçak (2)

"ADNAN" belgeselinin ardından milyonlarca kişi tarafından izlenen Elvan Koçak'ın hikayesi, Adnan Oktar Suç Örgütü ile mücadelede bir baba olarak gösterdiği cesaretle dikkat çekiyor. Ayrıca belge, ülkenin 40 yılına sirayet etmiş karanlık bir tarikatın labirentlerini gözler önüne seriyor. Elvan Koçak'ın hikayesi, toplumda farkındalık yaratmayı ve benzer durumdaki ailelere ışık tutmayı amaçlamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi