Duş başlığı hastalığının ne olduğu merak ediliyor. Vector isimli bir sosyal medya fenomenin duş başlığını temizlediği görüntülerin gündem olmasının ardından bir uzman, duş başlığı hastalıklarına karşı uyarı yaptı. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Duş başlığı hastalığı nedir? Duş başlığı hastalığının belirtileri nelerdir? Duş başlığı hastalığının çözümü nedir?'' sorularını aratıyor. Peki, Duş başlığı hastalığı nedir? Duş başlığı hastalığının belirtileri nelerdir? Duş başlığı hastalığının çözümü nedir? İşte tüm merak edilenler...

duş başlığı hastalığı 3

DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞI NEDİR?

'Duş başlığı hastalığı' olarak bilinen hastalık, tüberküloz yani verem hastalığının da içinde yer aldığı mikro bakteri ailesinden bir mikrop tarafından oluşturulur. Bir uzmanın yaptığı uyarı ile mikropun duş başlığının içerisine yerleşip çoğaldığı ve duş alma esnasında küçük su damlacıklarıyla akciğere zarar verdiğini belirtmiştir.

duş başlığı hastalığı nedir 2

DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Duş başlığı hastalığının belirtileri arasında; kilo kaybı, gece terlemeleri, iştah kaybı, enerji azlığı ve kuru öksürük bulunur. Hastalık özellikle, ince uzun boylu zayıf kişilerde, skolyoz yani omurga eğriliği olanlarda, bağışıklık sistemi baskılanmış olan kişilerde ve hali hazırda akciğer hastalığı olan yani astım, bronşit gibi hastalığı olan kişilerde daha fazla etkili olmaktadır.

duş başlığı hastalığı nedir

DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞININ ÇÖZÜMÜ NEDİR?

Duş başlığı hastalığına yakalananların tedavisi uzun bir süreçte sonuçlanıyor. Yaklaşık 1,5 yıl boyunca süren bu tedavide antibiyotik kullanımı gerekiyor. Kullanılan antibiyotiklerin vücüda sağladığı kalıcı zararlardan korunmak için hastalığa yakalanmadan tedbirlerin alınması gerekiyor.

Depremde ilk olarak çök kapan tutun uygulandı Depremde ilk olarak çök kapan tutun uygulandı

duş başlığı hastalığı nedir1

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar