Haber- Atila Göker

Mart 2014'te, ICO'ya (Uluslararası Kahve Örgütü) Üye Devletler, dünya çapındaki kahve severler için tek bir kutlama günü oluşturmak amacıyla Kahve Günü düzenlemesini kabul etti. Peki, Dünya Kahve Günü ne zaman? Dünya kahve günü ne zaman ortaya çıktı, nasıl başladı? İşte detaylar...

DÜNYA KAHVE GÜNÜ NEDİR?

"Türkiye’nin en ikonik kütüphanesini gençler için yapıyoruz" "Türkiye’nin en ikonik kütüphanesini gençler için yapıyoruz"

Uluslararası Kahve Organizasyonu (ICO)'ya kayıtlı olan 78 ülke, her yıl 29 Eylül-1 Ekim tarihlerini çeşitli etkinliklerle "Kahve Günü" olarak kutluyor. Kahve üretiminin yüzde 98'ini, tüketiminin ise yüzde 83'ünü oluşturan Türkiye üye ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Ancak, "Kahve Günü" ülkemizde de 29 Eylül'den itibaren çeşitli promosyonlar ve etkinliklerle kutlanmaya başlandı. ICO kutlamaların 29 Eylül'de başlamasını, 1 Ekim'in ise "Dünya Kahve Günü" olarak kabul edilmesi kararını aldı.

coffee-3

DÜNYA KAHVE GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Ulusal Kahve Günü adı altında 29 Ekim'de yapılan kutlamanın kaynağı Japonya'ya dayanıyor. 1983 yılında Japonya Kahve Birliği'nin öncülüğünde kutlanan Kahve Günü, 2005 yılında Amerika'da resmi hale gelmiş. 

DÜNYA KAHVE GÜNÜNÜN AMACI NEDİR?

Uluslararası Kahve Günü’nün amacı, kahvenin değerini vurgulamak, kahve sektöründeki sorunlara dikkat çekmek, kahve üreticilerinin haklarını savunmak ve kahve kültürünü zenginleştirmektir. Bu gün sayesinde, kahvenin tüm aşamalarında yer alan insanların yaşadığı zorluklar, başarılar ve ihtiyaçlar anlatılır. Ayrıca, kahvenin farklı çeşitleri, yöntemleri, aromaları ve lezzetleri tanıtılır.

Editör: Atila Göker