Van Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Abdullah Zeydan kim olduğu merak ediliyor. Peki Abdullah Zeydan nereli? Abdullah Zeydan siyasi hayatı

Abdullah Zeydan hapis yattı mı? İşte tüm merak edilenler.

Abdullah Zeydan 671

Abdullah Zeydan Kimdir?

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin topraklarından çıkıp Türkiye'nin siyasi sahnesine damgasını vuran Abdullah Zeydan, 22 Temmuz 1973 tarihinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Yüksekova'da tamamlayan Zeydan, Uluslararası Amerika Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden başarıyla mezun oldu.

Mimarlık alanında kısa bir süre farklı şirketlerde görev alan Zeydan, bilgi ve birikimini bu alanda değerlendirdi. Ancak, siyasetin çekimine dayanamayarak 6 Haziran 2015 tarihinde yapılan Türkiye genel seçimlerinde Hakkari milletvekili olarak seçildi.

Zeydan (1)

Nereli ve Kaç Yaşında?

Abdullah Zeydan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde doğmuş ve büyümüştür. 22 Temmuz 1973 tarihinde dünyaya gelen Zeydan, şu an itibariyle 51 yaşındadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''4 yıllık seçimsiz bir döneme girmiş bulunuyoruz" Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''4 yıllık seçimsiz bir döneme girmiş bulunuyoruz"

G D36Y R U W M A A Tuoh

Hapis Cezası Var mı?

Abdullah Zeydan, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla dolayı şu an Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunmaktadır. Selahattin Demirtaş'la koğuş arkadaşlığı yapmıştır.

1572794692333 Demirtas

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Olarak Öne Çıktı!

Dün gerçekleştirilen ön seçimlerde, Van halkının büyük desteğini alarak DEM Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı seçildin.

Zeydan (1)

Belediye Başkanlığı Yolunda İlk Adım: DEM Parti'nin Adayı!

DEM Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı olarak seçilen Abdullah Zeydan, Hakkari eski Milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğludur. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimleri öncesi aday belirleme sürecinde, halk oylamaları neticesinde Van’da ön seçim sonuçları kesinleşmiş ve DEM Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adaylığına Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal seçilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi