Beşiktaş Futbol Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray karşılaşmasındaki Cenk Tosun'un penaltı pozisyonuna ilişkin VAR görüntülerini yayınlamama kararı üzerine tepki gösterdi. Beşiktaş, TFF'nin şeffaflık ilkesini sorgulayarak, kamu vicdanını rahatlatma ve Türk futbolunu sağlıklı bir yapıya kavuşturma amacıyla bu görüntülerin paylaşılmasını talep ediyor.

Beşiktaş, Kadıköy’de son 7 lig maçında 7 kırmızı kart gördü! Beşiktaş, Kadıköy’de son 7 lig maçında 7 kırmızı kart gördü!

Cenk Penaltı

Geçtiğimiz sezonki Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarında sahada verilen kararlarla ilgili yaşanan tartışmalar sonrasında TFF, VAR kayıtlarını yayınlama kararı almıştı. Ancak, Beşiktaş-Galatasaray maçındaki Cenk Tosun ile Derrick Köhn arasındaki pozisyonun kamuoyunda yarattığı sorular üzerine, TFF'nin VAR görüntülerini paylaşmama kararı dikkat çekiyor.

tff

Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklamada, TFF tarafından alınan karar doğrultusunda "VAR tarafından çağrılmayan" pozisyonların yayınlanmamasının kamu vicdanını tatmin etmediği vurgulanmıştır. Kulüp, özellikle hakemin neden çağrılmadığının değil, neden çağrılmadığının cevabının arandığı bir durumda, TFF'nin şeffaflık ilkesine uygun davranması gerektiğini savunuyor.

hasan arat-1

Beşiktaş, Türk futbolunun sağlıklı bir yapıya kavuşabilmesi için Cenk Tosun'un penaltı pozisyonundaki VAR görüntülerinin kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyor. Kulüp yetkilileri, bu durumun Türk futbolunda şeffaflığı sağlama ve güveni pekiştirme adına önemli bir adım olacağına inanıyor.

TFF'nin bu talebe nasıl bir yanıt vereceği ve Cenk Tosun'un penaltı pozisyonundaki VAR görüntülerinin yayınlanıp yayınlanmayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. Futbol kamuoyu, Türk futbolunda şeffaflık ve adil rekabetin sağlanabilmesi adına TFF'nin bu konudaki tutumunu yakından takip etmeye devam edecek.