ABB'den "2040 yılında Ankara'da Hareketlilik"  çalıştayı ABB'den "2040 yılında Ankara'da Hareketlilik" çalıştayı

Yurttaşlar, "Beddualardan korunmak için hangi sure okunur? Beddualardan korunmak için hangi dua okunur? Üzerindeki beddua nasıl kaldırılır" sorularına yanıt arıyor. Peki, Beddualardan korunmak için hangi sure okunur? Beddualardan korunmak için hangi dua okunur? Üzerindeki beddua nasıl kaldırılır? İşte tüm merak edilenler...

Dua (4)-1

BEDDUALARDAN NASIL KORUNUR?

Beddualardan korunmak için bu duayı okuyabilirsiniz:

“Bismillahirrrahmanirrahim.Rabbenâ lâ tuziğ kulubena ba’de iz hedeytena ve hep lenâ min ledünke rahmeten inneke entel vehhab.Ve kül câel hakku ve zehekal batilu innel batile kane zehuka.Rabbena inneke câimunnasi li yevmin lâ reybe fih,innallâhe Lâ yuhlifül mi’ad.Venünezzilü minel Kur’âni mâ hüve şifaün ve rahmetün lil mü’minin velâ yezidüzzalimine illâ hasarâ.”

Beddua Dua

BEDDUA NASIL  KALDIRILIR?

Haksız yere edilen bedduanın kabul olmayacağı islam alimleri tarafından belirtilmektedir. Ancak, haklı yere başkasının ahını almak farklı bir durum olarak karşımıza çıkar. 

Dua 2

Üzerinizdeki bedduayı kaldırmak için öncelikle kişiden helallik alınmalı, uğradığı  haksızlık giderilmelidir. Gerekli durumlarda maddi, manevi hasarlar ödenmelidir. Bunun yanında Allah’a tövbe ederek, af istenmelidir. Unutulmamalı ki, kalpler yalnız Allah’ın elindedir, O dilerse kişi sizi affeder, hakkını helal eder.  

Dua

Beddua eden kişi hayatta değilse, o kişi adına hayır yapılabilir. Yine Allah’a bol bol dua ve tövbe etmelidir. Hayatta olmayan kişinin geride kalan aile etrafına yardımda bulunabilir. 

Dua 4

O, kişinin dünya ve ahireti için bol bol dua edilmelidir.

sahur-iftar-duasi5

Kaynak: Haber Merkezi