Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken gazi olan 92 Kahramankazanlı arasında yer alan ve 14 ayda 30 ameliyat olan Mustafa Zorova’yı bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Başkan Ertürk, 15 Temmuz’da darbeci hainlerin açtığı ateş sonucu 3 kurşunla vurulan ve tedavisi halen süren 71 yaşındaki gazi Mustafa Zorova’yı son ameliyatının ardından evinde ziyaret etti. Ertürk, Mustafa Amca ve eşi Sevim Teyze’nin ellerini öperek bir kez daha şükranlarını sundu. Mustafa Zorova da, anlından öptüğü Ertürk’e nazik ziyareti için teşekkür etti. Zorova’dan durumu hakkında bilgi alan Ertürk, kahraman gaziye acil şifalar diledi.

Ne zaman gözümü açsam yanımda

Başkan Ertürk’ün 16 Temmuz sabahından bu yana hiçbir zaman yalnız bırakmadığını anlatan Mustafa Zorova, “Allah Lokman Başkanımızdan razı olsun. Ne zaman gözümü açsam yanımda oldu” dedi. Vurulduktan sonra girdiği ilk ameliyatın ardından yaşadıklarını anlatan Zorova, şunları söyledi: ”Ameliyattan çıktıktan sonra gözümü açtığımda Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü gördüm. ‘Lokman, Türkiye Cumhuriyeti öldü mü? Ayakta mı?’ diye sordum. ‘Mustafa amca sizlerin sayesinde Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta’ dedi. O zaman dünya benim oldu. Benim bacağım gitmiş hiç önemli değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da ziyaretime geldiğinde, ‘Gözümü yumup ölünceye kadar arkandayım’ dedi. Allah onu başımızdan eksik etmesin.”

Kahramankazanlılar işaret fişeğini izledi

Başkanı Ertürk de, şunları kaydetti: “15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ateşlediği işaret fişeğini takip eden Kahramankazanlılar, darbenin merkez üssü olan 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nı darbeci hainlere dar etti. Verilen bu destansı mücadelede 9 şehit, 92 gazi verdik. Şehit aileleri ve gazilerimizin sürekli olarak yanındayız ve onları asla yalnız bırakmıyoruz. Onlarla bir aile olduk. O gecenin kahramanlarından Mustafa Amcamız başta olmak üzere tüm gazilerimiz ve şehitlerimizden Allah razı olsun. Ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyiz.”

HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilisim