Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya’nın başkenti Berlin’de “AB Genişlemesi ve Reformu” konulu Dışişleri Bakanları Konferansı’na katıldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, “AB Genişlemesi ve Reformu” başlığı altında Bakanlar düzeyinde tertiplenen toplantının kapalı oturumunda, Gazze Şeridi’ndeki insanlık dramına da değinerek, “Bazı AB ülkelerinde Filistinlilerle dayanışma gösterilerinin engellenmesi çifte standarttır” ifadesini kullandı.

Ankara’da sağanak nedeniyle bazı metro istasyonları hizmet dışı kaldı Ankara’da sağanak nedeniyle bazı metro istasyonları hizmet dışı kaldı

Dışişleri Bakanı Fidan’ın AB’nin küresel düzeyde rekabet edebilmesi için farklılıklara saygı esasında daha fazla üyeye sahip olması gerektiğine işaretle, “Genişleme politikasının güvenilirliğinin yeniden tesis edilmesi gerekiyor. Bazı üye ülkelerin müzakere süreçlerini kendi çıkarlarına alet etmeleri önlenmeli. Üyelik müzakerelerinin hiç sonuçlanmayan, ucu açık süreçlere dönüştürülmesi de yanlış” dediği öğrenildi.

İHA

Editör: İrem Akbaş