15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece, TRT binası önünde dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte elinde kalaşnikof silahla poz vermesiyle gündeme gelen Ayhan Bora Kaplan, yurttaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Ayhan Bora Kaplan kimdir? Ayhan Bora Kaplan kaç yaşında, nereli? Ayhan Bora Kaplan neden göz altına alındı? İşte detaylar...

Ayhan Bora Kaplan kimdir?

Ayhan Bora Kaplan 1971 yılında Erzurum'da doğmuştur. Gençlik yılları Ankara Yenidoğan'da geçmiştir. İlk olarak 1994 yılında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan cezaevine girmiştir. 2000'li yıllarda Ankara'nın gece hayatında tanınan bir isim olmuştur.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve kuzeni Sadık Soylu ile yakın ilişkileri olduğu iddia edilmektedir. Kaplan'ın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında silahlı milislerinin lideri olarak darbeye karşı çıktığı ,bu süreçte bir işadamını infaz ettirdiği iddia edilmekte.

Taksim Meydanı havadan görüntülendi Taksim Meydanı havadan görüntülendi

Ekran Resmi 2023-09-08 16.10.34Ayhan Bora Kaplan nedne gözaltına alındı?

Ankara’da 'Kaplan' grubu olarak bilinen çetenin lideri Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı. Yurt dışına çıkmak üzereyken Esenboğa Havalimanında gözaltına alınan Kaplan ile birlikte koruması olan U.P isimli emekli asker ile avukat G.Ü, A.K ve O.S isimli 4 kişi daha yakalandı. Hakkındaki şikayet kapsamında işkence ile suçlandığı öğrenilen Kaplan’ın kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli kişinin ise firar ettiği öğrenildi.

Ekran Resmi 2023-09-08 16.11.03Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar